"Csak" egy szendvics, de abból nem akármilyen! Az tuti, hogy (hiába kezdődött el a suli) nem gyerekeknek készíteném, felnőtteknek viszont annál inkább. A shiitake gomba, tojás, csípős majonéz hármasa annyira finom együtt!
Hozzávalók (4 szendvicshez):
10 dkg ChefGomba shiitake gomba
2 evőkanál olívaolaj
só
4 db tojás
őrölt fekete bors
15 dkg majonéz
chipotle paprika adobo szószban (vagy más csípős szósz) ízlés szerint
4 db/adag tetszőleges péksütemény
salátalevelek
mikrozöldek
A gombát megtisztítjuk, felcsíkozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és hirtelen átsütjük rajta, közben finoman megsózzuk. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük (melegen tartjuk). A serpenyőbe, a maradék olajra öntjük a felvert tojásokat, sózzuk, borsozzuk, rántottát készítünk.
A majonézt kikeverjük a szósszal (paprikát nem használtam, csak a szószból tettem hozzá egy keveset).
Összeállítjuk a szendvicseket: a félbevágott (pl.) bagettre megmosott salátaleveleket teszünk, erre jön a rántotta, majd a gomba, végül chipotle majonézzel és mikrozöldekkel fejezzük be a rétegezést.
Szponzorált tartalom: köszönöm a poszthoz felhasznált gombát a ChefGombának!