Pasztellbarokk

Banános-mogyoróvajas energiagolyók

2021. december 10. - Csigó Zita

Bár elsőre általában nem ez jut róla eszünkbe, az energiagolyó tulajdonképpen maradékmentőnek is nevezhető. Egy pici ez-az kell csak a masszájába, a formázható állag eléréséhez pedig ott van a tényleg mindennapi zabpehely. 

2021_10_21_037765_masolata.JPG

recept_az_instagramrol_1.jpg

2021_10_21_037765.JPG

Hozzávalók (kb. 10 darabhoz): 

1 db banán (a banánkenyérrel ellentétben nem túlérett!, az enyém 80 g-os volt) 

50 g mogyoróvaj 

50 g mandula (szeletelt volt itthon, száraz serpenyőben megpirítottam, majd durvára daráltam) 

késhegynyi őrölt fahéj 

kb. 50 g durvára darált zabpehely (gm diétában garantáltan gluténmentes)

kevés kókuszreszelék 

A banánt késes aprítóba tesszük, pürésítjük, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat, és simára keverjük. Ezután mehet bele a mandula és a fahéj, végül pedig apránként a zabpehely. (Ha túl lágy, kevés plusz zabot, ha pedig túl kemény, kevés mogyoróvajat adunk még hozzá.) A masszából kis golyókat formázunk, és kókuszreszelékbe hempergetjük. 

 

süti beállítások módosítása