Pasztellbarokk

Mogyoróvajas-gyümölcsös chiapuding

2022. január 18. - Csigó Zita

Ez a recept abszolút hozza azt, amit egy januári desszerttől elvárunk: legyen tudatos, egészséges, tápláló és nagyon(!) színes. Ma, amikor fotóztam, kifejezetten jól esett felpakolni az asztalra a tarka, foltos-mozaikos poharakat, és persze megenni is ugyanolyan szuper volt egy-egy adagot. 

2022_01_18_039075_masolat.jpg

recept_az_instagramrol_1.jpg

2022_01_18_039073.JPG

Hozzávalók (4 adaghoz):

40 dkg görög joghurt

tetszőleges édesítő (agávészirupot használtam)

4-5 evőkanál chiamag

20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs

1 nagyobb banán

4 púpozott evőkanál mogyoróvaj

pirított mandulaszirom

A görög joghurtot kikeverjük az édesítővel és a chiamaggal, majd lefedjük, és pár órára hűtőbe tesszük (előző este is nyugodtan elkészíthető). Összeállítás előtt a fagyasztott erdei gyümölcsöt összeturmixoljuk a banánnal. A mogyoróvajat éppen annyira megolvasztjuk, hogy könnyen kenhető, kissé folyékony állagot kapjunk, és 4 poharat/üveget foltokban kikenünk vele. Ezután a poharakba rétegezzük a chiapudingot és a gyümölcspürét, végül pedig megszórjuk pirított mandulával. 

süti beállítások módosítása