Idén is folytatom a ChefGomba receptjeim sorát, elsőnek csodaszép portobello gombákat töltöttem meg. Az ötletet az a bizonyos retró juhtúróval töltött gombafej adta. Annyit tartottam meg belőle, hogy gombát párosítottam juhtúróval, szuper jók együtt. És mivel január végén nekem már nagyon hiányoznak a kicsit nyáriasabb ízek, vágtam a krémbe sok-sok friss kaprot.
Hozzávalók (4 darabhoz):
4 db ChefGomba portobello gomba
10 dkg juhtúró
2 csapott evőkanál tejföl
1 púpozott evőkanál finomra aprított kapor
koktélparadicsom
A portobello gombákat megtisztítjuk (a tönkök most nem kellenek, felhasználhatjuk köretekbe vagy levesbe), és belső felükkel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 6-8 percet sütjük, majd kiöntjük belőlük a felesleges folyadékot, és papírtörlővel teljesen szárazra itatjuk.
A juhtúrót villával összetörjük, kikeverjük a tejföllel és a kaporral, majd a gombákba töltjük. Visszatoljuk a sütőbe, és további kb. 20 percet sütjük. Megmosott, felcikkezett paradicsommal és kaporral díszítve tálaljuk.
Szponzorált tartalom. A recepthez a gombákat a ChefGomba biztosította, köszönöm!