Hozzávalók (kb. 16-18 darabhoz):
5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
5 dkg zabpehelyliszt
2-3 nagy csipet só
késhegynyi sütőpor
5 dkg vaj
5 dkg edami sajt
1 db tojás
kb. 1 evőkanál tejföl
szezámmag
A kétféle lisztben elkeverjük a sót és a sütőport, majd hozzámorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajat. Mehet hozzá a lereszelt sajt és a tojássárgája (a tojásfehérjét félretesszük) is. Elkezdjük összegyúrni, közben annyi tejfölt adagolunk hozzá, hogy szépen összeálljon a tészta.
A tésztát lisztezett felületen pár mm vékonyra kinyújtjuk, majd pizzavágóval/derelyeszaggatóval/késsel csíkokra vágjuk. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket lekenjük a tojásfehérjével, és megszórjuk a szezámmaggal. 180 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percet (rövidebb idő: puhább vagy hosszabb idő: ropogósabb) sütjük.
(Ha duplázzátok az adagot, a tojás mennyiségét nem szükséges, csak arányosan picivel több tejfölt tegyetek a tésztába.)