Ha választanom kellene, akkor a falatkás, mezzés, tapaszos vacsorákat követően rögtön a brunch lenne a második kedvenc étkezésem. Szerencsére nem kell döntenem, és lassan, de biztosan haladunk a jó idő felé, amikor (villás)reggelizni és vacsorázni is lehet végre a teraszon. Ilyen hajdinapalacsintákat gyakran sütök reggelire, szuper megtölteni mindenféle sós töltelékkel, az engem kissé mogyoróra emlékeztető ízű hajdinaliszt kifejezetten szereti ezeket belevalókat.
Hozzávalók (4 palacsintához):
A tésztához:
1 db tojás
1 dl (növényi) tej
10 dkg hajdinaliszt
2 nagy csipet só
1,5 dl ásványvíz + a hígításhoz
kevés olívaolaj a sütéshez
A töltelékhez:
20 dkg ChefGomba (baby) csiperke
1 evőkanál olívaolaj
4 szál újhagyma
4 db tojás
só, őrölt fekete bors
A palacsintatésztához a tojást kikeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a hajdinalisztet, a sót és az ásványvizet. 20-30 percet állni hagyjuk, majd felhígítjuk annyi ásványvízzel, hogy hagyományos sűrűségű palacsintatésztát kapjunk. Egy palacsintasütőt felhevítünk, kikenjük kevés olívaolajjal, és 4 palacsintát sütünk a masszából.
Közben a gombát megtisztítjuk, felcikkezzük, és egy serpenyőben, a felhevített olívaolajon sütni kezdjük. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, majd félretoljuk a serpenyőben, és beleöntjük a villával felvert tojásokat. Falapáttal forgatva, aprítva rántottát sütünk, közben sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a hagymás gombával. A palacsintákba töltjük, salátával tálaljuk.
A recepthez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönöm!