Csigó Zita gasztroblogja

Hajdinapalacsinta gombás-tojásos töltelékkel

ChefGomba gombával készítve

2022. március 28. - Csigó Zita

Ha választanom kellene, akkor a falatkás, mezzés, tapaszos vacsorákat követően rögtön a brunch lenne a második kedvenc étkezésem. Szerencsére nem kell döntenem, és lassan, de biztosan haladunk a jó idő felé, amikor (villás)reggelizni és vacsorázni is lehet végre a teraszon. Ilyen hajdinapalacsintákat gyakran sütök reggelire, szuper megtölteni mindenféle sós töltelékkel, az engem kissé mogyoróra emlékeztető ízű hajdinaliszt kifejezetten szereti ezeket belevalókat. 

2022_03_07_040093.JPG

7-131.jpg

2022_03_07_040088.JPG

Hozzávalók (4 palacsintához): 

A tésztához:

1 db tojás 

1 dl (növényi) tej 

10 dkg hajdinaliszt 

2 nagy csipet só

1,5 dl ásványvíz + a hígításhoz 

kevés olívaolaj a sütéshez 

A töltelékhez: 

20 dkg ChefGomba (baby) csiperke

1 evőkanál olívaolaj 

4 szál újhagyma 

4 db tojás 

só, őrölt fekete bors 

A palacsintatésztához a tojást kikeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a hajdinalisztet, a sót és az ásványvizet. 20-30 percet állni hagyjuk, majd felhígítjuk annyi ásványvízzel, hogy hagyományos sűrűségű palacsintatésztát kapjunk. Egy palacsintasütőt felhevítünk, kikenjük kevés olívaolajjal, és 4 palacsintát sütünk a masszából. 

Közben a gombát megtisztítjuk, felcikkezzük, és egy serpenyőben, a felhevített olívaolajon sütni kezdjük. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, majd félretoljuk a serpenyőben, és beleöntjük a villával felvert tojásokat. Falapáttal forgatva, aprítva rántottát sütünk, közben sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a hagymás gombával. A palacsintákba töltjük, salátával tálaljuk. 

2022_03_07_040092.JPG

2022_03_07_040089.JPG

A recepthez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönöm! 

süti beállítások módosítása