Ez a desszert mindazoknak szól, akiknek a húsvét sem telhet el reggeli vagy délutáni zabkása nélkül. Viccen kívül, nem kell feltétlenül megreformálni a húsvéti szokásokat, de ezt a kását érdemes kipróbálni.

Hozzávalók (2 adaghoz):
4 dl mandulatej
10 dkg sárgarépa (tisztított súly)
3-4 reszelés friss gyömbér
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
8 evőkanál zabpehely
juharszirup (az édesítéshez)
8 evőkanál mascarpone
csokitojások
A mandulatejben puhára főzzük a finomra reszelt sárgarépát a gyömbérrel, a fahéjjal és a zabpehellyel, ízlés szerint édesítjük juharsziruppal, és hagyjuk langyosra hűlni. Poharakba kanalazzuk, mehet rá a mascarpone, egy kevés fahéj és a csokitojások.