Csigó Zita gasztroblogja

Répatorta zabkása

2022. április 15. - Csigó Zita

Ez a desszert mindazoknak szól, akiknek a húsvét sem telhet el reggeli vagy délutáni zabkása nélkül. Viccen kívül, nem kell feltétlenül megreformálni a húsvéti szokásokat, de ezt a kását érdemes kipróbálni. 

2022_04_15_040621.JPG

recept_az_instagramrol_1.jpg

Hozzávalók (2 adaghoz): 

4 dl mandulatej

10 dkg sárgarépa (tisztított súly) 

3-4 reszelés friss gyömbér 

1/2 kávéskanál őrölt fahéj 

8 evőkanál zabpehely

juharszirup (az édesítéshez) 

8 evőkanál mascarpone 

csokitojások 

2022_04_15_040618.JPG
A mandulatejben puhára főzzük a finomra reszelt sárgarépát a gyömbérrel, a fahéjjal és a zabpehellyel, ízlés szerint édesítjük juharsziruppal, és hagyjuk langyosra hűlni. Poharakba kanalazzuk, mehet rá a mascarpone, egy kevés fahéj és a csokitojások. 

süti beállítások módosítása