Pasztellbarokk

Gombás, spenótos, cheddar sajtos melegszendvics

ChefGomba gombával készítve

2022. szeptember 19. - Csigó Zita

A címben a szendvics összes fő hozzávalóját felsoroltam, és ez jól is van így. ChefGomba shiitake gombát használtam, aminek egyáltalán nem érdemes elnyomni az ízét, annyira finom! Igazi őszies szendvics. 

2022_09_11_042510.JPG

desktop346.jpg

2022_09_11_042508.JPG

2022_09_11_042511_1.JPG

Hozzávalók (4 darabhoz): 

kevés olívaolaj a sütéshez 

kb. 6-8 dkg ChefGomba shiitake gomba (attól függően, hogy mennyire szeretnétek "púposra" a szendvicset)

só 

1 nagyobb gerezd fokhagyma 

6 dkg bébispenót 

reszelt szerecsendió 

4 nagyobb szelet tetszőleges kenyér, pl. sokmagvas

kevés vaj a kenyérszeletek megkenéséhez és a sütéshez 

1 marék reszelt cheddar sajt 

Egy kevés olívaolajat felhevítünk egy serpenyőben, és a megtisztított, felszeletelt shiitake gombát hirtelen átsütjük rajta. Megsózzuk, kivesszük, félretesszük. Mehet a serpenyőbe még egy kis olívaolaj, amin megfonnyasztjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát. Rádobjuk a felcsíkozott bébispenótot, sóval és szerecsendióval ízesítjük. 

A kenyérszeleteket kettévágjuk, a belső felüket megkenjük egy kevés vajjal, majd 2-2-t megtöltünk gombával, spenóttal és reszelt sajttal. Egy tiszta serpenyőben összemelegítünk kevés olívaolajat és vajat, és átsütjük rajta a szendvicseket (sütés közben egy lapáttal óvatosan nyomjuk össze, így fordításkor nem hullanak majd szét). 

Szponzorált tartalom: a recepthez a gombát a ChefGomba biztosított, köszönöm!

süti beállítások módosítása