A címben a szendvics összes fő hozzávalóját felsoroltam, és ez jól is van így. ChefGomba shiitake gombát használtam, aminek egyáltalán nem érdemes elnyomni az ízét, annyira finom! Igazi őszies szendvics.
Hozzávalók (4 darabhoz):
kevés olívaolaj a sütéshez
kb. 6-8 dkg ChefGomba shiitake gomba (attól függően, hogy mennyire szeretnétek "púposra" a szendvicset)
só
1 nagyobb gerezd fokhagyma
6 dkg bébispenót
reszelt szerecsendió
4 nagyobb szelet tetszőleges kenyér, pl. sokmagvas
kevés vaj a kenyérszeletek megkenéséhez és a sütéshez
1 marék reszelt cheddar sajt
Egy kevés olívaolajat felhevítünk egy serpenyőben, és a megtisztított, felszeletelt shiitake gombát hirtelen átsütjük rajta. Megsózzuk, kivesszük, félretesszük. Mehet a serpenyőbe még egy kis olívaolaj, amin megfonnyasztjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát. Rádobjuk a felcsíkozott bébispenótot, sóval és szerecsendióval ízesítjük.
A kenyérszeleteket kettévágjuk, a belső felüket megkenjük egy kevés vajjal, majd 2-2-t megtöltünk gombával, spenóttal és reszelt sajttal. Egy tiszta serpenyőben összemelegítünk kevés olívaolajat és vajat, és átsütjük rajta a szendvicseket (sütés közben egy lapáttal óvatosan nyomjuk össze, így fordításkor nem hullanak majd szét).
Szponzorált tartalom: a recepthez a gombát a ChefGomba biztosított, köszönöm!