Ehhez a recepthez ugyan kell két "különlegesebb" hozzávaló, de ha szeretitek az ilyen stílusú ételeket, érdemes mindkettőt beszerezni. Sokáig elállnak és rengeteg fogáshoz felhasználhatók. Hogy mire gondolok? A tahinire, azaz szezámpasztára és az osztrigaszószra. Tökéletesen passzolnak a ChefGomba shiitake gombához.
Miért rózsaszín dobozosak októberben a ChefGomba termékek?
A rózsaszín csomagolású termesztett gombatermékek eladásából befolyt összeggel idén is a daganatos betegek gyógyulását és együttesen a Szent János és Szent Margit Kórház mellrák ellenes munkáját segíti a Bio-Fungi Kft. Erről a kezdeményezésről ebben a posztomban írtam, kérlek, ha teheted, vásárolj ebben a hónapban többször is ChefGomba terméket!
Vissza a recepthez! Én mindkét fent említett hozzávalót itt Érden egy ázsiai jellegű boltban simán beszerzem, ennyit a különlegességről. :) A csicseriborsókrém egyébként kvázi hummusz, akár hívhatjuk így is (főleg a céklahummuszok után), viszont a fokhagyma ezúttal a gombához került, a citromlevet pedig elhagytam.
Hozzávalók (2 nagyobb adaghoz):
1 konzerv (24 dkg) csicseriborsó (vagy ugyanennyi főtt csicseriborsó)
4 evőkanál tahini
só
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
10 dkg ChefGomba shiitake gomba
kb. 2 evőkanál osztrigaszósz
újhagyma, petrezselyemzöld és snidling a tálaláshoz
A csicseriborsót egy kevés sóval és olívaolajjal krémesre törjük (az olívaolajat fokozatosan adagoljuk hozzá, amíg elérjük a kívánt állagot).
Egy kevés olívaolajat felhevítünk egy serpenyőben, és a megpucolt, lereszelt fokhagymát megfuttatjuk rajta. Rádobjuk a felszeletelt gombát, erős lángon átsütjük, majd hozzálöttyintjük az osztrigaszószt. Melegen a csicseriborsókrémre tesszük, majd megszórjuk felkarikázott újhagymával, aprított petrezselyemmel és snidlinggel.
Szponzorált tartalom: a recepthez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönöm!