Csigó Zita gasztroblogja

Csicseriborsókrém sült shiitake gombával

ChefGomba gombával készítve

2022. október 12. - Csigó Zita

Ehhez a recepthez ugyan kell két "különlegesebb" hozzávaló, de ha szeretitek az ilyen stílusú ételeket, érdemes mindkettőt beszerezni. Sokáig elállnak és rengeteg fogáshoz felhasználhatók. Hogy mire gondolok? A tahinire, azaz szezámpasztára és az osztrigaszószra. Tökéletesen passzolnak a ChefGomba shiitake gombához

2022_10_12_043065.JPG

legutobb_frissitve9.jpg

Miért rózsaszín dobozosak októberben a ChefGomba termékek?

A rózsaszín csomagolású termesztett gombatermékek eladásából befolyt összeggel idén is a daganatos betegek gyógyulását és együttesen a Szent János és Szent Margit Kórház mellrák ellenes munkáját segíti a Bio-Fungi Kft. Erről a kezdeményezésről ebben a posztomban írtam, kérlek, ha teheted, vásárolj ebben a hónapban többször is ChefGomba terméket! 

2022_10_12_043060.JPG

2022_10_12_043062.JPG

Vissza a recepthez! Én mindkét fent említett hozzávalót itt Érden egy ázsiai jellegű boltban simán beszerzem, ennyit a különlegességről. :) A csicseriborsókrém egyébként kvázi hummusz, akár hívhatjuk így is (főleg a céklahummuszok után), viszont a fokhagyma ezúttal a gombához került, a citromlevet pedig elhagytam. 

Hozzávalók (2 nagyobb adaghoz): 

1 konzerv (24 dkg) csicseriborsó (vagy ugyanennyi főtt csicseriborsó) 

4 evőkanál tahini 

só 

olívaolaj 

2 gerezd fokhagyma

10 dkg ChefGomba shiitake gomba 

kb. 2 evőkanál osztrigaszósz 

újhagyma, petrezselyemzöld és snidling a tálaláshoz 

A csicseriborsót egy kevés sóval és olívaolajjal krémesre törjük (az olívaolajat fokozatosan adagoljuk hozzá, amíg elérjük a kívánt állagot). 

Egy kevés olívaolajat felhevítünk egy serpenyőben, és a megpucolt, lereszelt fokhagymát megfuttatjuk rajta. Rádobjuk a felszeletelt gombát, erős lángon átsütjük, majd hozzálöttyintjük az osztrigaszószt. Melegen a csicseriborsókrémre tesszük, majd megszórjuk felkarikázott újhagymával, aprított petrezselyemmel és snidlinggel. 

2022_10_12_043064.JPG

Szponzorált tartalom: a recepthez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönöm! 

süti beállítások módosítása