Csigó Zita gasztroblogja

Parmezános-kakukkfüves keksz

Advent nálam - december 11. / Szilveszterre is szuper

2016. december 11. - Csigó Zita

dec11.JPG

2016_12_12_4470_lores.jpg

Hozzávalók (2 közepes méretű tepsihez):

20 dkg liszt

12 dkg vaj

5 dkg finomra reszelt parmezán

1 nagy csipet só

1 tojás

2 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfű

kevés víz vagy olívaolaj az összeállításhoz

1. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a lereszelt parmezánt, a sót, az elhabart tojást és a kakukkfüvet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (ha túl száraz, kevés vizet vagy olívaolajat adhatunk hozzá), majd folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.

2. A lehűlt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk. A kekszeket sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-14 percet sütjük.

2016_12_12_4471_lores_1.jpg

 

süti beállítások módosítása