Benne van minden, ami karácsonyi hangulatot ad, színei pedig igazán illenek az ünnepi asztalhoz. Mivel meleg saláta, köretként is megállja a helyét. Adhatjátok húshoz, halhoz vagy vegetáriánus (pl. tofus) ételekhez.
Hozzávalók (4 kis adaghoz):
15 dkg köles
1 evőkanál olívaolaj
25 dkg lilakáposzta
2 db birsalma
só, egy nagy csipet őrölt római kömény
5 dkg aszalt áfonya
2 db narancs
10 dkg feta sajt
A kölest átmossuk, majd 3-szoros mennyiségű vízben megfőzzük. Közben egy nagy wokban felhevítjük az olajat, és a megtisztított, felcsíkozott káposztát, valamint a meghámozott, felkockázott birsalmát roppanósra sütjük rajta. Sózzuk, római köménnyel ízesítjük.
Hozzáforgatjuk a kész kölest, az aszalt áfonyát és a filézett narancsokat, majd melegen, morzsolt fetával megszórva tálaljuk.
Kerámiák: Apacuka ceramics