* Pirítós nélkül tálalva/vagy gm kenyérből készítve.
Az egyik kedvenc levesem, semmi bonyolult eljárás és összetevő, mégis annyira jó egy téli estén. Sok-sok mentával tálaljátok, úgy a legfinomabb!
Hozzávalók (4 személyre):
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 csokor újhagyma
1 kávéskanál őrölt kurkuma
1 darabka gyömbér
1 nagy csipet őrölt fahéj
1 nagy csipet őrölt koriander
25 dkg vöröslencse
só
mentalevelek, tört csili és pirítós a tálaláshoz
Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított vörös- és újhagymát üvegesre pároljuk rajta. Rászórjuk a kurkumát, a lereszelt gyömbért, a fahéjat és a koriandert, alaposan összeforgatjuk, majd beletesszük a lencsét is. Kissé lepirítjuk, megsózzuk, és felöntjük kb. 1 l vízzel. Összeforraljuk, ezt követően gyöngyöztetve puhára főzzük a lencsét. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.
A kész levest ízlés szerint még utánasózzuk, végül botmixerrel kissé áttörjük, majd aprított mentalevelekkel, csilivel és csillag formára vágott pirítóssal tálaljuk.