Csigó Zita gasztroblogja

Vöröslencseleves kurkumával

Advent nálam - december 15. / Glutén*- és laktózmentes recept

2016. december 15. - Csigó Zita

* Pirítós nélkül tálalva/vagy gm kenyérből készítve.

dec15a.JPG

Az egyik kedvenc levesem, semmi bonyolult eljárás és összetevő, mégis annyira jó egy téli estén. Sok-sok mentával tálaljátok, úgy a legfinomabb! 

2016_12_17_4505_lores.jpg

Hozzávalók (4 személyre):

1 evőkanál olívaolaj

1 fej vöröshagyma

1 csokor újhagyma

1 kávéskanál őrölt kurkuma

1 darabka gyömbér

1 nagy csipet őrölt fahéj

1 nagy csipet őrölt koriander

25 dkg vöröslencse

mentalevelek, tört csili és pirítós a tálaláshoz

Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított vörös- és újhagymát üvegesre pároljuk rajta. Rászórjuk a kurkumát, a lereszelt gyömbért, a fahéjat és a koriandert, alaposan összeforgatjuk, majd beletesszük a lencsét is. Kissé lepirítjuk, megsózzuk, és felöntjük kb. 1 l vízzel. Összeforraljuk, ezt követően gyöngyöztetve puhára főzzük a lencsét. Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.

A kész levest ízlés szerint még utánasózzuk, végül botmixerrel kissé áttörjük, majd aprított mentalevelekkel, csilivel és csillag formára vágott pirítóssal tálaljuk.

süti beállítások módosítása