*Kandírozott narancs hozzáadása nélkül
Hozzávalók (egy nagyobb üveghez):
50 dkg édesburgonya (tisztítva mérve)
2 dl narancslé
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 mokkáskanál mézesfűszer-keverék
1 fahéjrúd
1 csillagánizs
1 bionarancs lereszelt héja
fél citrom kifacsart leve
1 kis marék kandírozott narancshéj (elhagyható)
A meghámozott, felkockázott édesburgonyát a narancslében feltesszük főni. Hozzáadjuk a vaníliamagokat, a mézesfűszert, az egész fűszereket, a narancshéjat és a citromlevet, felforraljuk, majd lassú tűzön, fokozatos vízpótlással puhára főzzük.
Mikor elkészült, kivesszük az egész fűszereket, hozzáöntjük a kandírozott narancshéjat, és még egyet forralunk rajta. Forrón csírátlanított üvegbe töltjük, lezárjuk, az üveget felfordítva hagyjuk kihűlni a lekvárt. Karácsonyi reggelekre, kalács mellé tökéletes. :)