Meg sem számolom, hogy hányadik mentes palacsintám, de annyira finom és könnyű állagú lett a tésztája, hogy mindenképp a blogon a helye. A mentes hozzávalókkal egy fokkal ugyan nehezebb dolgozni, de minimális gyakorlattal gyönyörű palacsintákat süthettek. Ennél a zabkorpás verziónál is fontos, hogy inkább kisebb méretű palacsintákat készítsetek, hogy lapáttal könnyen meg tudjátok fordítani a serpenyőben. Alacsony lángon, lassan süssétek, jól át kell sülnie fordítás előtt, viszont erős lángon hamar megéghet. Ha a zabkorpa közben túlságosan megszívja magát, és a tészta törőssé válik, minimális vízzel hígíthatjátok.
Tányérok: Apacuka ceramics

Hozzávalók (kb. 16 kisebb palacsintához):
25 dkg túró
3 nagy vagy 4 közepes tojás
2 nagy, közepesen érett körte
4 dkg kókuszreszelék
2 teáskanál gm sütőpor
5-7 dkg zabkorpa (gm)
kevés kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
A túrót áttörjük, majd kikeverjük a tojásokkal. A körtéket meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük (nem baj, ha kissé pépes lesz), a túróhoz adjuk a kókuszreszelékkel és a sütőporral együtt. Végül apránként hozzászórjuk a zabkorpát, sűrű, de nem törős állagú keveréket kell kapnunk. Kevés kókuszzsíron vagy olajon kisütjük a palacsintákat.

