Csigó Zita gasztroblogja

Körtés-túrós-zabkorpás palacsinta

gluténmentes, hozzáadottcukor-mentes recept

2017. április 23. - Csigó Zita

Meg sem számolom, hogy hányadik mentes palacsintám, de annyira finom és könnyű állagú lett a tésztája, hogy mindenképp a blogon a helye. A mentes hozzávalókkal egy fokkal ugyan nehezebb dolgozni, de minimális gyakorlattal gyönyörű palacsintákat süthettek. Ennél a zabkorpás verziónál is fontos, hogy inkább kisebb méretű palacsintákat készítsetek, hogy lapáttal könnyen meg tudjátok fordítani a serpenyőben.  Alacsony lángon, lassan süssétek, jól át kell sülnie fordítás előtt, viszont erős lángon hamar megéghet. Ha a zabkorpa közben túlságosan megszívja magát, és a tészta törőssé válik, minimális vízzel hígíthatjátok.

Tányérok: Apacuka ceramics

2017_04_22_7314_lores.jpg

Hozzávalók (kb. 16 kisebb palacsintához):

25 dkg túró

3 nagy vagy 4 közepes tojás

2 nagy, közepesen érett körte

4 dkg kókuszreszelék

2 teáskanál gm sütőpor

5-7 dkg zabkorpa (gm)

kevés kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez

A túrót áttörjük, majd kikeverjük a tojásokkal. A körtéket meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük (nem baj, ha kissé pépes lesz), a túróhoz adjuk a kókuszreszelékkel és a sütőporral együtt. Végül apránként hozzászórjuk a zabkorpát, sűrű, de nem törős állagú keveréket kell kapnunk. Kevés kókuszzsíron vagy olajon kisütjük a palacsintákat.

2017_04_22_7315_lores.jpg

2017_04_22_7319_lores.jpg

 

süti beállítások módosítása