* tölcsér nélkül vagy gm tölcsérrel tálalva
A barackokat leginkább sütve/grillezve szeretem, hiszen így sokkal intenzívebb lesz az ízük. Az alábbi fagyit kétféle szuper édes barackból készítettem, ezért csak a sütéshez csorgattam rájuk mézet. Savanykásabb gyümölcsök esetén kifagyasztás előtt azért érdemes megkóstolni a masszát, hogy elég édes-e számotokra.
Hozzávalók (kb. 4-6 adaghoz):
3 nagy őszibarack
3 nagy nektarin
3 evőkanál méz
10 dkg krémes ricotta
2 dl cukrozatlan habtejszín
A barackokat megmossuk, felezzük, kimagozzuk, majd vágott oldalukkal felfelé sütőpapírral leterített sütőpapírra helyezzük. Tetejükre csorgatjuk egyenletesen a mézet, és 190 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. A sült barackokról lehúzzuk a héjukat, majd hagyjuk kihűlni.
A kihűlt barackokat pépesre törjük, összekeverjük a ricottával és a lágy habbá vert tejszínnel. Szükség esetén további mézet adunk hozzá. Elkészíthetjük fagylaltgépben, de gép nélkül, lapos, lefedhető tálban kifagyasztva, óránként átkeverve is krémes fagyit fogunk kapni.
Kék kerámiák: Pastel Handmade Ceramics