Tökéletes hangolódás a karácsonyra, ha az első decemberi vasárnapot kínai ötfűszeres palacsintával indítjuk. Ez a fűszerkeverék (fahéj, csillagánizs, szegfűszeg, szecsuáni bors és édeskömény) számomra a telet, a karácsonyt idézi meg mind illatában, mind pedig ízében, főleg almával kombinálva.
Hozzávalók (12 darabhoz):
1 közepes méretű alma (kb. 10-12 dkg tiszta súly)
1 tojás
10 dkg görög joghurt
0,5 dl tej
1-2 teáskanál nádcukor
7 dkg rizsliszt
3 dkg zabpehely
fél csomag sütőpor
fél kávéskanál kínai ötfűszer-keverék
kókuszzsír a sütéshez
Az almát meghámozzuk, húsát egy tálba reszeljük, a levét nem nyomkodjuk ki. Hozzákeverjük a tojást, a tejet és a nádcukrot. A rizslisztet összekeverjük a megőrölt zabpehellyel, a sütőporral és a fűszerrel, majd az almás keverékhez adjuk. Kókuszzsíron kis palacsintákat sütünk a masszából. Savanykás narancslekvárral a legfinomabb!
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!