Nem teljesen klasszikus recept, de így talán még jobban szeretem. Kevés cukorral, kókuszreszelékkel dúsítva, rizsliszt helyett rizsdarából. Ami pedig abszolút nincs benne az eredeti közel-keleti receptben, az a tejszínhab, viszont egy kis extra krémesség csak jót tehet egy selymes, könnyed, hófehér desszertnek.
Hétvégén nagy pelyhekben esett nálunk a hó. Délelőtt workshopot tartottam, de utána még gyorsan elmentem egyet fotózni. Az akkori fehérség ihlette a mai posztot, és bár már hó csak nyomokban van kint, ez az 5 perces édesség tuti most is (vagy akár nyáron, behűtve) jól fog esni. Kókusztejből készítve is nagyon finom, ekkor még kevesebb édesítés is elegendő.
Hozzávalók (4 adaghoz):
1 l tej
5 dkg rizsdara
5 dkg kókuszreszelék
kb. 8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
néhány löttyintés rózsavíz
2 dl 30%-os habtejszín
4 db pillecukor hóember (Ikeában vettem) a díszítéshez
A tejet egy nagyobb lábasba öntjük, majd beleszórjuk a rizsdarát, a kókuszt és a kétféle cukrot. Ízesítjük a rózsavízzel, felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Félretesszük hűlni.
A lehűtött habtejszínt lágy habbá verjük, és a krémhez forgatjuk. Desszertes poharakba adagoljuk, és 1-1 pillecukor hóemberrel díszítjük.
Kerámiák: Keramihacker