A rebarbara és az eper örök páros, tavaly én is készítettem egy ilyen pitét a blogra (egyébként akkortájt kezdtem el Pastel Ceramics kerámiákat használni). Most ismét Pastel Ceramics adta a a styling alapját (azóta jócskán bővült a készletem <3 ), eper helyett viszont málna került a rebarbarához, ezek szintén szuperül passzolnak.
Hozzávalók (8 egyszemélyes formához):
50 dkg rebarbara
kb. 10 dkg nádcukor (vagy más tetszőleges édesítő arányosítva)
1 vaníliarúd veleje
2 csapott teáskanál vaníliás vagy tejszínes pudingpor
15 dkg málna
A morzsához:
15 dkg rizsliszt
4 evőkanál zabpehely (gluténmentes)
3 evőkanál nádcukor (vagy más tetszőleges édesítő arányosítva)
10 dkg vaj
A rebarbarát megtisztítjuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk. Lábasba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot (mennyisége függ a gyümölcsök édességétől, érdemes többször megkóstolni) és a vaníliamagokat. Öntünk rá fél dl vizet, majd lassú tűzön puhára, pépesre főzzük. Másik fél dl hideg vízben simára keverjük a pudingport, a lábasba csorgatjuk, és kissé besűrítjük a tölteléket.
Az elkészült tölteléket 8 kis egyszemélyes, süthető formába kanalazzuk. Eloszlatjuk rajta a málnát.
A rizslisztet keverőtálba tesszük, hozzákeverjük a zabpelyhet és a cukrot. Ráöntjük a megolvasztott vajat, majd gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. A gyümölcsökre kanalazzuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük a morzsasütiket.
Egyedi kerámiák a posztban: Pastel Handmade Ceramics
Még morzsasüti a blogról: katt