A tegnapi asztaldíszem meghozta az igazi havat, így hát maradtam a fehér témánál, és a mai napra egy gyorsan összedobható, egészséges hógolyót, na jó, kókuszgolyót hoztam. Cukik, hamar megvannak, almalekvárral turbózva pedig nagyon-nagyon finomak.
Hozzávalók (kb. 14 darabhoz):
10 dkg zabpehely
5 dkg dió
5 dkg kókuszreszelék + a hempergetéshez
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál őrölt fahéj
15 dkg LEGJAVA Natúr Almalekvár
kevés nádcukor, nyírfacukor vagy más tetszőleges édesítő
Mielőtt mutatom a roppant bonyolult receptet, szeretnék nektek már most ajánlani egy szuper karácsonyi ajándéklelőhelyet. Ősszel kezdtünk együtt dolgozni a Legjavával, egytől egyig minden termékük hatalmas kedvencem lett. Két poszt született róluk/velük a blogra is: katt és katt. Egyébként nemcsak finom minden, amit készítenek, hanem a társadalmi szerepvállalásuk is igen példamutató, szóval azt mondom, rejtsetek csak a fa alá sok-sok finomságot tőlük!
És akkor jöjjön a recept! A zabpelyhet forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Késes aprítóba tesszük a dióval együtt, összetörjük. Hozzákeverjük az 5 dkg kókuszreszeléket, a kakaóport és a fahéjat. Ezt követi apránként a lekvár, egészen addig, amíg szépen összeáll a massza (pár dkg eltérés lehet). Édesítjük ízlés szerint, majd hűtőbe tesszük 20 percre.
A pihentetett masszából kis golyókat formázunk, kókuszreszelékbe hempergetjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Türkiz kerámiák: Pastel Ceramics
Adventi készülődés a blogon és az Instagramon: receptek, dekorációs ötletek és ajánlók a csodaszép, tudatos&természetes ünnepért. És persze egy Morzsapartyért is játszunk majd! Katt!