Csigó Zita gasztroblogja

Almás-zabos kókuszgolyók

December 2.

2019. december 02. - Csigó Zita

tegnapi asztaldíszem meghozta az igazi havat, így hát maradtam a fehér témánál, és a mai napra egy gyorsan összedobható, egészséges hógolyót, na jó, kókuszgolyót hoztam. Cukik, hamar megvannak, almalekvárral turbózva pedig nagyon-nagyon finomak. 

2019_12_02_021743.JPG

2.png

desktop133.jpg

2019_12_02_021750.JPG

Hozzávalók (kb. 14 darabhoz): 

10 dkg zabpehely 

5 dkg dió 

5 dkg kókuszreszelék + a hempergetéshez

2 evőkanál kakaópor 

1 teáskanál őrölt fahéj 

15 dkg LEGJAVA Natúr Almalekvár 

kevés nádcukor, nyírfacukor vagy más tetszőleges édesítő 

Mielőtt mutatom a roppant bonyolult receptet, szeretnék nektek már most ajánlani egy szuper karácsonyi ajándéklelőhelyet. Ősszel kezdtünk együtt dolgozni a Legjavával, egytől egyig minden termékük hatalmas kedvencem lett. Két poszt született róluk/velük a blogra is: katt és katt. Egyébként nemcsak finom minden, amit készítenek, hanem a társadalmi szerepvállalásuk is igen példamutató, szóval azt mondom, rejtsetek csak a fa alá sok-sok finomságot tőlük! 

desktop134.jpg

És akkor jöjjön a recept! A zabpelyhet forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Késes aprítóba tesszük a dióval együtt, összetörjük. Hozzákeverjük az 5 dkg kókuszreszeléket, a kakaóport és a fahéjat. Ezt követi apránként a lekvár, egészen addig, amíg szépen összeáll a massza (pár dkg eltérés lehet). Édesítjük ízlés szerint, majd hűtőbe tesszük 20 percre. 

A pihentetett masszából kis golyókat formázunk, kókuszreszelékbe hempergetjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. 

Türkiz kerámiák: Pastel Ceramics 

2019_12_02_021731.JPG

Adventi készülődés a blogon és az Instagramon: receptek, dekorációs ötletek és ajánlók a csodaszép, tudatos&természetes ünnepért. És persze egy Morzsapartyért is játszunk majd! Katt

desktop132.jpg

 

süti beállítások módosítása