Ahogy a sült körte, úgy az alma is finom "sós" töltelékekkel, nem kell mindig leragadni a dió-aszalvány-lekvár triónál. Előétel, szilveszteri bulifogás, köret is lehet, ti döntitek el! Finom savanykás almából készítve az igazi, a fekete rizst pedig kedvetek szerint lecserélhetitek más főtt gabonára vagy álgabonára.
Hozzávalók (4 jó nagy almához):
4 db tetszőleges fajtájú, szép nagy savanykás alma
1 evőkanál olívaolaj
1 csokor újhagyma (4-5 zsenge szál) fehér része
kb. 8 dkg snack kolbász
almánként kb. 2 evőkanál főtt fekete rizs (vagy rizs, bulgur, kuszkusz, hajdina stb.)
só, őrölt fekete bors
Az almákat megmossuk, "kalapjukat" levágjuk, magházukat óvatosan eltávolítjuk. Körkörösen elvékonyítjuk az almahúst, a kiszedett almát apróra vágjuk.
Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felkarikázott újhagymát sütni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a felkarikázott snack kolbászt, majd az apróra vágott almát. Összesütjük. Végül hozzákeverjük a főtt fekete rizst is, sózzuk, borsozzuk.
A camembert sajtot felkockázzuk, kb. 1/3-át a töltelékbe forgatjuk. A tölteléket a kivájt almákba kanalazzuk, tetejükre szórjuk a többi sajtkockát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az almákat, melléjük helyezzük a kalapokat is. Letakarjuk alufóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percet sütjük. A sütési idő vége felé (a 22-25. perc tájékán) levesszük az alufóliát. Melegen tálaljuk.
A zöld kistányérok Keramihacker kerámiák.
Adventi készülődés a blogon és az Instagramon: receptek, dekorációs ötletek és ajánlók a csodaszép, tudatos&természetes ünnepért. És persze egy Morzsapartyért is játszunk! Katt!