Csigó Zita gasztroblogja

Sült alma camembert-rel és fekete rizzsel

December 15.

2019. december 15. - Csigó Zita

Ahogy a sült körte, úgy az alma is finom "sós" töltelékekkel, nem kell mindig leragadni a dió-aszalvány-lekvár triónál. Előétel, szilveszteri bulifogás, köret is lehet, ti döntitek el! Finom savanykás almából készítve az igazi, a fekete rizst pedig kedvetek szerint lecserélhetitek más főtt gabonára vagy álgabonára. 

2019_12_15_021969.JPG

15_1.png

desktop156_1.jpg

2019_12_15_021985.JPG

Hozzávalók (4 jó nagy almához): 

4 db tetszőleges fajtájú, szép nagy savanykás alma 

1 evőkanál olívaolaj 

1 csokor újhagyma (4-5 zsenge szál) fehér része 

kb. 8 dkg snack kolbász

almánként kb. 2 evőkanál főtt fekete rizs (vagy rizs, bulgur, kuszkusz, hajdina stb.)

só, őrölt fekete bors 

Az almákat megmossuk, "kalapjukat" levágjuk, magházukat óvatosan eltávolítjuk. Körkörösen elvékonyítjuk az almahúst, a kiszedett almát apróra vágjuk. 

Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felkarikázott újhagymát sütni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a felkarikázott snack kolbászt, majd az apróra vágott almát. Összesütjük. Végül hozzákeverjük a főtt fekete rizst is, sózzuk, borsozzuk. 

A camembert sajtot felkockázzuk, kb. 1/3-át a töltelékbe forgatjuk. A tölteléket a kivájt almákba kanalazzuk, tetejükre szórjuk a többi sajtkockát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az almákat, melléjük helyezzük a kalapokat is. Letakarjuk alufóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percet sütjük. A sütési idő vége felé  (a 22-25. perc tájékán) levesszük az alufóliát. Melegen tálaljuk. 

desktop157.jpg

2019_12_15_021986.JPG

A zöld kistányérok Keramihacker kerámiák. 

Adventi készülődés a blogon és az Instagramon: receptek, dekorációs ötletek és ajánlók a csodaszép, tudatos&természetes ünnepért. És persze egy Morzsapartyért is játszunk! Katt

desktop132.jpg

süti beállítások módosítása