Helló, ősz! Visszatértem a blogra, hosszú, fárasztó, izgalmas hónapokon vagyok túl, már ami a munkát illeti. Nem is fogalmaznék úgy, hogy "túl", hiszen most jön csak a java! Van olyan projekt, amiről már beszámolhatok, és olyan is, amit még kis ideig titok övez. Hamarosan minderről részletesebben! Most viszont hoztam egy jó kis őszies fogást csupa színnel és ízzel, hetekig tudnék hasonlón élni.
Na jó, mielőtt belecsapnék a receptbe, nem tudom kihagyni! A PlanAll x Csigó Zita 2021 már rendelhető, katt a linkre! Az egyik következő posztom csak a plannerről szól majd, stay tuned.
És akkor a recept. :)
Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg kuszkusz
25 dkg kelbimbó
só
2 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál (először, de növelhető a mennyiség) Ras El Hanout fűszerkeverék
3 nagy marék felcsíkozott kínai kel
1 konzerv (24 dkg töltő tömeg) csicseriborsó
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor koriander
A kuszkuszt hőálló tálba szórjuk. Felöntjük 4 dl forrásban lévő vízzel, lefedjük, állni hagyjuk.
A kelbimbókat megtisztítjuk, félbevágjuk, enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Tipp: ha több időd van, süsd sütőben pici olívaolajjal és sóval, még finomabb lesz.
Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a megpucolt, félkarikára vágott vöröshagymát, puhára sütjük rajta. Hozzáadjuk a szintén megpucolt, lereszelt fokhagymát, majd rászórjuk a fűszerkeveréket, és hagyjuk szépen feloldódni az olajban. Ezután megpirítjuk rajta az időközben elkészült, leszűrt kelbimbókat (a sült verziót nem szükséges külön pirítani) és a felcsíkozott kínai kelt.
A kuszkuszt villával fellazítjuk, hozzákeverjük a serpenyő tartalmát, a leszűrt csicseriborsót, valamint a felaprított petrezselymet és koriandert. Megsózzuk. Langyosan a legfinomabb.
Kerámiák a posztban: Pastel Ceramics