Csigó Zita gasztroblogja

Narancsos-brokkolis rizssaláta

december 14.

2020. december 14. - Csigó Zita

A melegen vagy langyosan fogyasztható gabonás (vagy álgabonás), zöldséges, gyümölcsökkel vagy hüvelyesekkel dúsított saláták szuperül beilleszthetők az ünnepi menübe is. Nyugodtan elláthatják a köret vagy a 2. köret szerepét, jól passzolnak húsokhoz, ha pedig van bennük egy kis fanyar citrusosság, akkor egyben könnyedebbé is teszik a főfogást.

2020_12_14_029818.JPG

14_1.png

Ez a saláta pont ilyen, és direkt nem "ezer" hozzávalós. Most naranccsal készítettem, de például gránátalmával is szuper, ha pedig lehet karakteresebb (mert nem nyomja el a főételt), morzsoljatok hozzá fetát. 

2020_12_14_029820.JPG

desktop242.jpg

2020_12_14_029816.JPG

Hozzávalók (3-4 kisebb adaghoz): 

10 dkg fekete rizs 

só 

25 dkg brokkoli

2 nagy narancs 

2 evőkanál olívaolaj 

mogyorónyi friss gyömbér 

1 kis marék dió 

Az átöblített fekete rizst bő, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A kis rózsáira szedett brokkolit lobogó, szintén enyhén sós vízben roppanósra főzzük, ezután rögtön leszűrjük. 1,5 narancsot megpucolunk, kis cikkekre vágjuk. A maradék narancs levét kifacsarjuk, összekeverjük az olívaolajjal és a lereszelt gyömbérrel. Összeforgatjuk a langyos fekete rizzsel, a brokkolival és a naranccsal, finoman megsózzuk, végül pedig megszórjuk durvára aprított dióval. 

desktop243.jpg

süti beállítások módosítása