Csigó Zita gasztroblogja

Wokos zöldséges tészta és sütőtökös, langyos quinoasaláta mikrozöldekkel

Kipróbáltam a Pesti Farm mikrozöldjeit II. / vegán receptek

2021. január 27. - Csigó Zita

A Pesti Farm szuper mikrozöldjeit és a farm háttérsztoriját tavaly év végén mutattam be a blogon két (illetve egész pontosan három) vegán recept kíséretében. Ha még nem olvastátok, akkor kattintsatok ide, most pedig jöjjön a 2. rész! 

2020_12_28_030075.JPG

Az első részben karfiolsteaket, csicserikrémet és serpenyős lepényt készítettem, most pedig két gyors bowl jellegű fogást turbóztam fel mikrozöldekkel. A poszthoz egyébként nyereményjáték is kapcsolódik, keressétek Instagramon és Facebookon! (És még egy infó: a Pesti Farm első receptgyűjteménye is elérhető.)

2020_12_21_029956.JPG

2020_12_21_029949.JPG

desktop253.jpg

2020_12_21_029944.JPG

2020_12_28_030079.JPG

Wokos zöldséges tészta 

Hozzávalók (4 személyre):

20 dkg mie tészta* (*vegán étkezés esetén csekkoljátok a tészta összetevőit!)

3 evőkanál szezámolaj 

3 cm friss gyömbér 

2 gerezd fokhagyma

2 db (piros) kaliforniai paprika 

20 dkg cukkini

20 dkg füstölt tofu

5-6 evőkanál szójaszósz

napraforgó mikrozöld

A mie tésztát kifőzzük, amikor elkészült, leszűrjük. 

Közben a szezámolajat wokba öntjük, felhevítjük, majd hozzáreszeljük a megpucolt gyömbért és fokhagymát, majd mehet hozzá a megmosott, felcsíkozott paprika is. Amikor puhul, hozzáadjuk a szintén megmosott, félkarikára vágott cukkinit is. Tovább sütjük, közben a tofut lecsepegtetjük, felkockázzuk, és a wokba szórjuk. Amikor lepirult minden, felöntjük a szójaszósszal, és még egy-két percet sütjük. 

A tésztával tálaljuk, végül megszórjuk napraforgó mikrozölddel.

2020_12_28_030078.JPG

 

2020_12_28_030069.JPG

Sütőtökös, langyos quinoasaláta 

Hozzávalók (4 személyre): 

30 dkg sütőtök (hámozva, tisztítva mérve)

3 olívaolaj, só

20 dkg quinoa 

2 gerezd fokhagyma 

borsó mikrozöld

A sütőtököt megtisztítjuk, felkockázzuk, majd kiterítjük egy sütőpapírral bélelt sütőlemezen. Meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, finoman megsózzuk, összeforgatjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. 

Közben a quinoát szűrőben, folyó víz alatt alaposan átöblítjük, és bő kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. A maradék olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, ráreszeljük a megpucolt fokhagymát, és megfonnyasztjuk rajta. Rátesszük a sült sütőtököt és a quinoát, összeforgatjuk, ha szükséges, még megsózzuk. Borsó mikrozölddel megszórva tálaljuk. 

2020_12_28_030065.JPG

Kerámiák a posztban: Pastel Ceramics 

süti beállítások módosítása