Csigó Zita gasztroblogja

Vörös pesztóval töltött grill gomba

ChefGomba grill gombából készítve

2021. március 30. - Csigó Zita

Ahogy ígértem, a blogon rendszeresen fogtok találkozni ChefGombás receptekkel, ha lemaradtatok az eddigiekről  gyorsan pótoljátok erre a linkre + erre a linkre kattintva (a kalácsot nagyon ajánlom húsvétra is)! És bár az alábbi recept fotóira nem pakoltam húsvéti dekort, egy főtt vagy sült, mázas sonka mellé simán el tudom képzelni az ünnepi asztalra. 

2021_03_13_032370.JPG

desktop276.jpg

2021_03_13_032372.JPG

Hozzávalók (6 darabhoz): 

5 dkg kuszkusz 

1 nagyobb gerezd fokhagyma 

3 evőkanál vörös pesztó 

2 dkg magozott, fekete olajbogyó

1 tálca (6 db, kb. 6-6,5 dkg/db) ChefGomba grill gomba 

kb. 6-8 dkg mozzarella sajt 

A kuszkuszt hőálló tálba szórjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel, lefedjük, és kb. 15 percet állni hagyjuk. Miután felszívta az összes folyadékot, villával fellazítjuk. Összekeverjük a megpucolt, lereszelt fokhagymával, a vörös pesztóval és a felkarikázott olajbogyókkal. Sózni szerintem külön nem szükséges, persze egy pici mehet hozzá. 

(Töltött gombát úgy szoktam készíteni, hogy a megtisztított gombákat először egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom fejjel lefelé. (A tönköket sem kell kidobni, szuper leves készíthető belőlük.) Betolom 180 °C-ra előmelegített sütőbe 8-10 percre, ezalatt a felesleges nedvesség kifolyik belőlük, és nem áztatja el a tölteléket.) 

Ha a zárójeles előkészülettel megvagyunk, a gombákat átültetjük egy másik sütőpapírral bélelt tepsire vagy sütőtálba, megtöltjük a töltelékkel, tetejükre morzsoljuk a mozzarella sajtot, és visszatoljuk a sütőbe további kb. 15 percre. 

 2021_03_13_032377.JPG

desktop277.jpg

A poszt egyedi kerámiái Pastel Ceramics darabok. 

Szponzorált tartalom: a receptekhez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönet érte!

süti beállítások módosítása