Hozzávalók (2 nagyobb adaghoz):
10 dkg kerekszemű rizs
4 dl (növényi) tej
2 evőkanál nádcukor
1 nagy csipet só
15 dkg sült sütőtökpüré
késhegynyi őrölt fahéj, szegfűszeg, gyömbér
áfonyaszemek, kókuszchips és juharszirup a tálaláshoz
A rizst lábasba szórjuk, felöntjük 1 dl vízzel, majd erős lángon hagyjuk elfőni a vizet. Ezután hozzáöntjük a tejet, beletesszük a nádcukrot és a sót, felforraljuk, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrűre, krémesre főzzük.
Közben a sütőtökpürét ízesítjük a fűszerekkel (pumpkin spice vagy mézeskalács keveréket is használhatunk), majd a már majdnem kész rizshez keverjük, és még pár percet főzzük. Tálkákba kanalazzuk, megszórjuk áfonyaszemekkel és kókuszchipsszel, végül meglocsoljuk egy kevés juharsziruppal.