Ez az az amerikai palacsinta recept, amit talán a leggyakrabban sütök, épp ideje volt, hogy felkerüljön a blogra is. A tésztája nyugodtan fűszerezhető tovább fahéjjal vagy vaníliával, a tetejére pedig jöhet mogyoróvaj, bogyós gyümölcs, lekvár, vaj, méz, juharszirup, kókuszchips.
Hozzávalók (10-12 darabhoz):
1 db érett banán (kb. 10 dkg)
1 db tojás
1 dl (növényi) tej
1 evőkanál nádcukor/más tetszőleges édesítő
10 dkg zabpehelyliszt (*garantáltan gm zabpehelylisztből készítve)
1 csapott teáskanál sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
kókuszzsír a sütéshez
A megpucolt, feldarabolt banánt a tojással, a tejjel, a cukorral, a zabpehelyliszttel, a sütőporral és a szódabikarbónával késes aprítóba tesszük, majd az egészet krémesre törjük. 10 percet állni hagyjuk, majd egy palacsintasütőben vagy serpenyőben, kevés felolvasztott kókuszzsíron palacsintákat sütünk belőle. (Ha sütés közben nagyon besűrűsödik a massza, kevés tejjel vagy vízzel hígíthatjuk.)