Pasztellbarokk

Banános-zablisztes amerikai palacsinta

gluténmentes* recept

2022. február 11. - Csigó Zita

Ez az az amerikai palacsinta recept, amit talán a leggyakrabban sütök, épp ideje volt, hogy felkerüljön a blogra is. A tésztája nyugodtan fűszerezhető tovább fahéjjal vagy vaníliával, a tetejére pedig jöhet mogyoróvaj, bogyós gyümölcs, lekvár, vaj, méz, juharszirup, kókuszchips.

2022_02_11_039762.JPG

2022_02_11_039764.JPG

2022_02_11_039766.JPG

Hozzávalók (10-12 darabhoz): 

1 db érett banán (kb. 10 dkg) 

1 db tojás 

1 dl (növényi) tej 

1 evőkanál nádcukor/más tetszőleges édesítő 

10 dkg zabpehelyliszt (*garantáltan gm zabpehelylisztből készítve)

1 csapott teáskanál sütőpor 

késhegynyi szódabikarbóna

kókuszzsír a sütéshez 

2022_02_11_039761_1.JPG

A megpucolt, feldarabolt banánt a tojással, a tejjel, a cukorral, a zabpehelyliszttel, a sütőporral és a szódabikarbónával késes aprítóba tesszük, majd az egészet krémesre törjük. 10 percet állni hagyjuk, majd egy palacsintasütőben vagy serpenyőben, kevés felolvasztott kókuszzsíron palacsintákat sütünk belőle. (Ha sütés közben nagyon besűrűsödik a massza, kevés tejjel vagy vízzel hígíthatjuk.)

süti beállítások módosítása