Csigó Zita gasztroblogja

Tojásos-medvehagymás portobello húsvéti brunch-ra

ChefGomba gombából készítve

2022. április 13. - Csigó Zita

Nincsenek kőbe vésett szabályok arra vonatkozóan, hogy mi kerüljön a húsvéti asztalra. Ha esztek húst, a sonka persze alap, hasonlóan a tojás, a kalács, a torma, a retek, az újhagyma. Viszont egész nyugodtan készíthettek olyan ételeket is, amelyek jól passzolnak az előbbiekhez. A tojás-medvehagyma páros igazán tavaszias, a gomba pedig minden klasszikus húsvéti fogással harmonizál.

2022_04_13_040589.JPG

2022_04_13_040582.JPG

2022_04_13_040590_1.JPG

Hozzávalók (4 darabhoz): 

4 db ChefGomba portobello gomba 

1 evőkanál olívaolaj 

1 nagyobb gerezd fokhagyma

10 dkg rizottó rizs

só, őrölt fekete bors 

2 db tojás 

10 db medvehagyma

A portobello gombákat megtisztítjuk (a tönkök most nem kellenek, felhasználhatjuk köretekbe vagy levesbe), és belső felükkel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Közben egy kisebb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Ráreszeljük a megtisztított, áttört fokhagymát, majd hozzáadjuk a rizst, alaposan összeforgatjuk, és hagyjuk kifehéredni. Közben magunk mellé készítünk egy kancsó meleg vizet vagy zöldségalaplevet.

Mérsékeljük a lángot, és a vizet vagy alaplevet merőkanalanként adagolva puhára, de még harapható állagúra főzzük a rizst, közben sózzuk, borsozzuk. Amikor már jó az állaga, ráütjük a tojásokat, összekeverjük, és átsütjük (mintha tojásos lecsót készítenénk). A medvehagymákat megmossuk, leszárazzuk, a leveleket felaprítjuk. A kész rizshez keverjük. Végül a tölteléket púposan belekanalazzuk a sült gombafejekbe, és melegen tálaljuk. 

Szponzorált tartalom. A recepthez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönöm! 

2022_04_13_040590.JPG

2022_04_13_040597.JPG

süti beállítások módosítása