Csigó Zita gasztroblogja

Epres-rebarbarás chiapuding

gluténmentes recept

2022. május 16. - Csigó Zita

Az eper rebarbarával tuti páros, nagyon szeretem azt a pluszt, amit a savanykás zöldség hozzáad az édes gyümölcshöz. További édesítés csak minimálisan szükséges hozzá!

2022_05_16_040963.JPG

recept_az_instagramrol.jpg

2022_05_16_040966_masolat.JPG

Hozzávalók (2 nagy vagy 4 közepes adaghoz*):

*A fotón ezt a mennyiséget 2 nagy pohárba tálaltam.

40 dkg görög joghurt

tetszőleges édesítő (agávészirupot használtam)

4-5 evőkanál chiamag

20 dkg rebarbara 

20 dkg eper + a díszítéshez 

kókuszchips 

A görög joghurtot kikeverjük az édesítővel és a chiamaggal, majd lefedjük, és pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A megtisztított rebarbarát kis darabokra vágjuk (ha zsenge, nem szükséges meghámozni - amennyiben pucoljuk, az eljárás ugyanaz, mint a fehérspárgánál), a megmosott, kicsumázott epret felkockázzuk. Együtt egy lábasba tesszük, és lassú tűzön, folyadék hozzáadása nélkül, kevergetve összefőzzük (kb. dzsem állagúra). Amikor elkészült, ízlés szerint édesítjük agávésziruppal. Miután kihűlt, poharakba rétegezzük a chiapudinggal, végül epercikkekkel díszítjük, majd megszórjuk a kókuszchipsszel. 

2022_05_16_040970.JPG

süti beállítások módosítása