Az eper rebarbarával tuti páros, nagyon szeretem azt a pluszt, amit a savanykás zöldség hozzáad az édes gyümölcshöz. További édesítés csak minimálisan szükséges hozzá!
Hozzávalók (2 nagy vagy 4 közepes adaghoz*):
*A fotón ezt a mennyiséget 2 nagy pohárba tálaltam.
40 dkg görög joghurt
tetszőleges édesítő (agávészirupot használtam)
4-5 evőkanál chiamag
20 dkg rebarbara
20 dkg eper + a díszítéshez
kókuszchips
A görög joghurtot kikeverjük az édesítővel és a chiamaggal, majd lefedjük, és pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A megtisztított rebarbarát kis darabokra vágjuk (ha zsenge, nem szükséges meghámozni - amennyiben pucoljuk, az eljárás ugyanaz, mint a fehérspárgánál), a megmosott, kicsumázott epret felkockázzuk. Együtt egy lábasba tesszük, és lassú tűzön, folyadék hozzáadása nélkül, kevergetve összefőzzük (kb. dzsem állagúra). Amikor elkészült, ízlés szerint édesítjük agávésziruppal. Miután kihűlt, poharakba rétegezzük a chiapudinggal, végül epercikkekkel díszítjük, majd megszórjuk a kókuszchipsszel.