Csigó Zita gasztroblogja

Alga a négyzeten: Vörösalga pesztós, algával dúsított tészta

+ Vörösalga pesztós bruschetta

2022. június 01. - Csigó Zita

Az elmúlt hetekben már több algás receptet mutattam, és azt hiszem, erre a témára sosem tudnék ráunni. Annyira szeretem azokat az alapanyagokat, amiket egyértelműen azért szerzek be, mert finomak, és az csak egy óriási plusz, hogy mennyire egészségesek. 

2022_06_01_041106.JPG

legutobb_frissitve6.jpg

2022_06_01_041105.JPG

Az alga pedig pont ilyen. Gazdag fehérjében, emészthető növényi rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban, kalcium- és jódtartalma kiemelkedő. Most egy prémium durumlisztből és algából készült tésztát választottam az Íztenger webshopból, hozzá pedig szintén innen vörösalga pesztót paradicsommal és "Espelette" paprikával. 

2022_06_01_041103.JPG

Hozzávalók (4 személyre): 

1 csomag (25 dkg) bio BORD à BORD kézműves tésztaválogatás algával

20 db zöldspárga 

1 evőkanál olívaolaj 

1 üveg (12 dkg) bio BORD à BORD Vörösalga (dulse) pesto paradicsommal és egy csipetnyi "Espelette" (baszk chilipaprika) paprikával

koktélparadicsomok és reszelt parmezán a tálaláshoz 

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben 6 perc alatt al dentére főzzük, majd leszűrjük, átöblíteni lehet, de nem muszáj. Közben a spárgát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és átsütjük rajta a spárgadarabokat (a csúcsokat picit később adjuk csak hozzá).

A tésztát összeforgatjuk spárgával és a pesztóval, majd megmosott, felcikkezett koktélparadicsomokkal és reszelt parmezánnal tálaljuk. 

És mutatok még egy szuper ötletet a pesztóval: tetszőleges kenyérszeletek egyik oldalát forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. Megkenjük a pesztóval, teszünk rá spárgát vagy más tetszőleges feltétet, például serpenyőben vagy sütőben, olívaolajon/olívaolajjal megsütött koktélparadicsomot, kaliforniai paprikát. És jöhet hozzá még egy kis tonhal, ehhez az ízvilághoz most egy különleges Íztengerest választottam: ACOR Tonhalkonzerv  olívaolajban kolbásszal és hagymával.

2022_06_01_041107.JPG

Szponzorált tartalom, a receptekhez az alapanyagokat az Íztenger webshop biztosította, köszönöm!

süti beállítások módosítása