Az elmúlt hetekben már több algás receptet mutattam, és azt hiszem, erre a témára sosem tudnék ráunni. Annyira szeretem azokat az alapanyagokat, amiket egyértelműen azért szerzek be, mert finomak, és az csak egy óriási plusz, hogy mennyire egészségesek.
Az alga pedig pont ilyen. Gazdag fehérjében, emészthető növényi rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban, kalcium- és jódtartalma kiemelkedő. Most egy prémium durumlisztből és algából készült tésztát választottam az Íztenger webshopból, hozzá pedig szintén innen vörösalga pesztót paradicsommal és "Espelette" paprikával.
Hozzávalók (4 személyre):
1 csomag (25 dkg) bio BORD à BORD kézműves tésztaválogatás algával
20 db zöldspárga
1 evőkanál olívaolaj
1 üveg (12 dkg) bio BORD à BORD Vörösalga (dulse) pesto paradicsommal és egy csipetnyi "Espelette" (baszk chilipaprika) paprikával
koktélparadicsomok és reszelt parmezán a tálaláshoz
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben 6 perc alatt al dentére főzzük, majd leszűrjük, átöblíteni lehet, de nem muszáj. Közben a spárgát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és átsütjük rajta a spárgadarabokat (a csúcsokat picit később adjuk csak hozzá).
A tésztát összeforgatjuk spárgával és a pesztóval, majd megmosott, felcikkezett koktélparadicsomokkal és reszelt parmezánnal tálaljuk.
És mutatok még egy szuper ötletet a pesztóval: tetszőleges kenyérszeletek egyik oldalát forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. Megkenjük a pesztóval, teszünk rá spárgát vagy más tetszőleges feltétet, például serpenyőben vagy sütőben, olívaolajon/olívaolajjal megsütött koktélparadicsomot, kaliforniai paprikát. És jöhet hozzá még egy kis tonhal, ehhez az ízvilághoz most egy különleges Íztengerest választottam: ACOR Tonhalkonzerv olívaolajban kolbásszal és hagymával.
Szponzorált tartalom, a receptekhez az alapanyagokat az Íztenger webshop biztosította, köszönöm!