Gyakran készítek tésztaételeket. Egyszerű, de jó minőségű alapanyagokból szuper ebéd vagy vacsora lehet belőlük. Ilyen ez a ChefGomba csiperkegombás recept is, a sült paradicsom visz bele egy kis pluszt, amitől még finomabb lesz.
Miért voltak rózsaszín dobozosak októberben a ChefGomba termékek?
A rózsaszín csomagolású termesztett gombatermékek eladásából befolyt összeggel idén is a daganatos betegek gyógyulását és együttesen a Szent János és Szent Margit Kórház mellrák ellenes munkáját segítette a Bio-Fungi Kft. Erről a kezdeményezésről ebben a posztomban írtam.
Hozzávalók (2 nagyobb adaghoz):
25 dkg ChefGomba barna csiperkegomba
3-4 evőkanál olívaolaj
15 dkg koktélparadicsom
4 gerezd fokhagyma
1 konzerv (40 dkg) hámozott vagy aprított paradicsom
só
16-18 dkg (durum) spagetti
parmezán vagy grana padano és bazsalikomlevelek a tálaláshoz
A gombát megtisztítjuk, felcikkezzük (elég 4-be, 6-ba vágni, hogy jó roppanósra tudjuk sütni), majd egy serpenyőben, 2 evőkanál felhevített olívaolajon átpirítjuk. Kivesszük, félretesszük, majd mehetnek a serpenyőbe (ha sok nedvességet eresztett a gomba, papírtörlővel töröljük ki, és pótoljuk az olajat) a megmosott koktélparadicsomok, amiket pár perc alatt rázogatva kissé puhára sütünk. Ezeket is félretesszük.
A többi olajat a serpenyőbe öntjük, és a megpucolt, lereszelt fokhagymát megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a hámozott/aprított paradicsomot, megsózzuk, és lassú tűzön sűrűre főzzük.
Közben a tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. A paradicsomszószhoz forgatjuk, kevés tészta főzővízzel hígíthatjuk. Végül hozzáforgatjuk a félretett gombát és paradicsomot, és az egészet összemelegítjük. Reszelt parmezánnal megszórva, bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Szponzorált tartalom: a recepthez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönöm!