Csigó Zita gasztroblogja

Kapros-krémsajtos portobello tál

ChefGomba gombából készítve

2022. augusztus 25. - Csigó Zita

Nyáron szinte nincs olyan hét, amikor ne grilleznénk. Ilyenkor általában nemcsak aznap estére sütünk, hanem előre pár napra is, köztük egy akkora adag padlizsánnal, amennyivel (krém formájában) elvagyok a következő grillezésig. Az utolsó adagot a következő grillezéskor szoktam kitálalni. :) A gomba az egyik kedvencem grillezve, a kis szemeket magában szoktuk enni, a portobellókat pedig megtöltöm. Ezeket a gyönyörű ChefGomba portobellókat most kapros sajtkrémmel turbóztam fel. 

2022_08_14_042044.JPG

2022_08_12_042009.JPG

desktop342.jpg

2022_08_14_042046.JPG

Kapros-krémsajtos portobello

Hozzávalók (4 darabhoz): 

4 db ChefGomba portobello gomba 

12 dkg sűrű, tejszínes krémsajt 

3-4 szál kapor 

só 

1 teáskanál citromlé 

A gombákat egyben, grillen megsütjük, a tönkjüket sütés után kivágjuk (akár melléjük tálaljuk). A krémsajtot összekeverjük a leszárazott, finomra aprított kaporral, kevés sóval és a citromlével. Megtöltjük a krémmel a gombafejeket, melléjük zöldségeket, humuszt, padlizsánkrémet és főtt bulgurt tálalunk. 

Humusz

Hozzávalók (kb. 4-6 adaghoz): 

1 konzerv (24 dkg töltőtömeg) csicseriborsó 

4 evőkanál tahini

kb. 4-5 evőkanál olívaolaj 

só, kevés citromlé 

A csicseriborsót leszűrjük, a konzerv levét megtartjuk. A csicserit késes aprítóba szórjuk, összetörjük a tahinivel, az olívaolajjal, kevés sóval és a citromlével. Közben fokozatosan annyit adagolunk hozzá a félretett léből, hogy szép krémes állagú legyen. 

 

Padlizsánkrém 

Hozzávalók (kb. 8 adaghoz): 

4 db kisebb, kemény, fényes héjú padlizsán 

A padlizsánokat megmossuk, szárazra töröljük, megszurkáljuk, majd grillen, forgatva átsütjük. Miután kihűltek, a húsukat késes aprítóban összetörjük.

Így teszem el egy üvegben a hűtőbe, és mindig csak annyit ízesítek be, amennyit egyszerre elfogyasztunk. Több különböző ízesítésűt is készíthetek ezáltal az egyszerre megsütött adagból, mindig olyat, amit épp szeretnék vagy jól passzol az aznapi főételhez. Az ízesítés lehet sima majonéz, de akár za'atar fűszerkeverék is. 

Szponzorált tartalom: a recepthez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönöm!

süti beállítások módosítása