Hozzávalók (egy 18-20 cm átmérőjű tortagyűrűhöz):
A torta alapjához:
15 dkg tetszőleges keksz
3-4 evőkanál kókuszreszelék
20 dkg vaj
1 dl tej
A krémhez:
1 dl habtejszín
1 csomag hidegen oldódó zselatinpor (fél l folyadékhoz elegendő)
25 dkg mascarpone
1 db kisebb sárgadinnye (zöld húsút használtam)
4 evőkanál kókuszreszelék
fél lime kifacsart leve
kevés méz vagy cukor
A díszítéshez:
kókuszreszelék
sárgadinnyecikkek
Az alaphoz a kekszet megdaráljuk, majd összedolgozzuk a kókusszal, a megolvasztott vajjal és a tejjel. Egy vágódeszkára sütőpapírt borítunk, rátesszük a sütőpapírral ugyancsak kibélelt tortagyűrűt, és egyenletesen belenyomkodjuk az alapot. Hűtőbe tesszük.
A tejszínt elkezdjük felverni, majd hozzászórjuk a zselatint. Tovább verjük, ezt követően belekeverjük a felhabosított mascarponét, a megtisztított, pürésített dinnyehúst, a kókuszt, a lime levét és egy kevés mézet vagy cukrot. Rásimítjuk az alapra, letakarjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt megszórjuk kókuszreszelékkel, és dinnyecikkekkel díszítjük.
desszertes tányérok: Apacuka ceramics