10 perces recept az olyan esős-hideg napokra mint a mai. Az egyik kedvencem, ezerképpen variálható a fűszerezése és a beledobált gyümölcsök fajtáit is kedvünk szerint váltogathatjuk. Most maradék málnával és meggyel készült, de finom például körtével, almával vagy szilvával is.
Hozzávalók (4 adaghoz):
1 l kókusztej (hígabb)
7 dkg rizsliszt
1 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor + a tálaláshoz
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék + még egy kevés őrölt fahéj
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 nagy csipet tört rózsabors
nádcukor vagy méz (ízlés szerint)
2 marék (mirelit) málna és meggy
A kókusztejet egy nagy lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk a rizslisztet, melyben előzőleg elkevertük a kakaóport, a mézesfűszert és a fahéjat. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait és a rózsaborsot, édesítjük kedvünk szerint, majd beledobáljuk a gyümölcsöket, és kevergetve sűrűre főzzük.
Még melegen tálkákba kanalazzuk, és kakaóporral megszórva tálaljuk.