Hozzávalók (12 darabhoz):
18 dkg rizsliszt
1 késhegynyi sütőpor
2 dkg kókuszreszelék
1 teáskanál rózsabors
10 dkg vaj
6 dkg cukor (házi vaníliás cukrot használtam)
2 db tojás
fél dl olaj vagy olvasztott kókuszzsír
A rizslisztben elkeverjük a sütőport, a kókuszreszeléket és a megtört rózsaborsot. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, valamint az olajat vagy kókuszzsírt. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, 12 részre osztjuk, kigömbölygetjük, majd kissé ellapítjuk.
Egymástól 2-3 cm távolságban (sütőpapírral leterített) sütőlemezre helyezzük a kekszeket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percet sütjük. Kivesszük a sütőből, megvárjuk, míg teljesen kihűlnek, hűlés közben még szilárdulni fog az állaguk.