Nincs karácsony ezernyi keksz és ezernyi aranyosnál aranyosabb sütiszaggató nélkül! Több kekszes recept volt az elmúlt években a blogon, illetve lesz most is, elsőként jöjjön egy graham lisztes recept.
Hozzávalók (1 nagy tepsi közepes méretű kekszhez):
10 dkg graham liszt
6 dkg vaj
3 dkg (nyírfa)cukor
1 vaníliarúd kikapargatott magjai
fél tojás
3 dkg durvára tört dió
3 dkg cukrozatlan aszalt áfonya
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliamagokat és a tojást. Elkezdjük összegyúrni, közben hozzáadjuk a diót és az áfonyát, ha szükséges, egészen kevés vizet önthetünk a tésztához. Miután összeállt, fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 2 mm vékonyra nyújtjuk, és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük a kekszeket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. A sütőlemezen hagyjuk kihűlni.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!