Az idei visszaszámlálós posztokban hetek óta ajánlok nektek karácsonyi recepteket. Tegnap a klasszikusabb vonal jegyében elkészült újabb pár aprósüti a sütis dobozokba, ha valaki még keres receptet vagy éppen a már megfogyatkozott sütiállományt pótolná, gyorsan görgessen lejjebb! :)
A blogon pár nap kikapcs után ismét várlak titeket, fókuszban a szilveszterrel.
A képek stylingjához csodás Keramihacker tányérokat és karácsonyfadíszeket használtam. <3
Kókuszos pufi (gluténmentes recept)
Hozzávalók (12 darabhoz):
2 közepes méretű tojásfehérje
8 dkg porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
14 dkg kókuszreszelék
1 csipet só
A tojásokat kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a kétféle cukrot. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a sót. Cső nélküli habzsákba töltjük, majd egymástól pár cm távolságra kis halmokat nyomunk a masszából egy sütőpapírral leterített sütőlemezre. 150 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg megkeményednek a kis pufik.
Önmagában is finom, én most olvasztott fehér csokival vontam be, és szórócukrokkal, csokival díszítettem.
Mézesfűszeres keksz
Hozzávalók (1 nagyobb sütőlemezhez):
15 dkg liszt
8 dkg vaj
4 dkg cukor
1 nagy vagy 2 közepes tojássárgája
0,3 dl tej
fél biocitrom lereszelt héja
1 kávéskanál mézesfűszer
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a tejet, a citromhéjat és a mézesfűszert. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük. A pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a kekszeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük.
Földimogyorós linzer
Hozzávalók (16-18 darabhoz):
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 tojás
5 dkg pörkölt, őrölt földimogyoró (sótlan, bár sósból is izgalmas)
porcukor a szóráshoz
lekvár a töltéshez
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot, a tojást és az őrölt mogyorót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük. A pihentetett tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd azonos számú tele és lyukas szaggatóval kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt lyukas kekszeket megszórjuk porcukorral, majd összeragasztjuk egy-egy lekvárral megkent tele keksszel. Nálam nyáron készült cukormentes őszibaracklekvár került bele. :)
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!