Csigó Zita gasztroblogja

Almapürés gyümölcskenyér

Laktózmentes recept

2018. március 10. - Csigó Zita

Nagyon szeretek almapürét használni desszertekhez, puha, szaftos állagot ad a sütiknek. Kapható készen (cukormentes változat után bár kutatni kell, de beszerezhető), és persze otthon is készíthetünk hámozott, kockázott alma párolásával. Mehet bele pici citromlé, és akár egyből a püré is fűszerezhető gyömbérrel, fahéjjal vagy például mézeskalácsos keverékkel.

Ősszel készítettem birsalmasajtot, ha már almás süti, némi plusz birsalmasajt nem árthat neki, így került bele az apróra kockázott csoki mellett ebből is.

2018_03_10_006666.jpg

 desktop107.jpg

2018_03_10_006661.jpg

desktop108.jpg

Hozzávalók (egy közepes méretű formához):

3 tojás

10 dkg nádcukor

1 csomag vaníliás cukor

3 evőkanál semleges ízű (olíva)olaj

35 dkg almapüré

20 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

10 dkg birsalmasajt

10 dkg étcsoki

A tojásokat kikeverjük a kétféle cukorral, az olajjal és az almapürével.

A lisztben elvegyítjük a sütőport, majd apránként az almapürés keverékhez adjuk. A birsalmasajtot és az étcsokit felkockázzuk, és ezt is a tésztához forgatjuk. 

A masszát téglalap alakú, sütőpapírral bélelt sütőformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Mivel szaftos süti, viszonylag hosszú ideig, 40-50 percig sül. A sütési idő fele után érdemes letakarni a tetejét, és időnként tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e. A formában hagyjuk langyosra hűlni, és csak ezt követően borítjuk ki. 

2018_03_10_006663.jpg

2018_03_10_006660_1.jpg

A stylinghoz használt kerámiák:

Szürkék: Pastel Handmade Ceramics, kékek: Keramihacker

Felkerült a blogra a 3. rendelhető ételfotó és styling kurzusom is, így már 3 anyagból tudtok választani:

A food styling titkai 

Dark&Moody ételfotók

Kompozíciós alapok I. 

Részletekért katt ide a blogon: kurzusok

fotozz_otthon.jpg

süti beállítások módosítása