Nagyon szeretek almapürét használni desszertekhez, puha, szaftos állagot ad a sütiknek. Kapható készen (cukormentes változat után bár kutatni kell, de beszerezhető), és persze otthon is készíthetünk hámozott, kockázott alma párolásával. Mehet bele pici citromlé, és akár egyből a püré is fűszerezhető gyömbérrel, fahéjjal vagy például mézeskalácsos keverékkel.
Ősszel készítettem birsalmasajtot, ha már almás süti, némi plusz birsalmasajt nem árthat neki, így került bele az apróra kockázott csoki mellett ebből is.
Hozzávalók (egy közepes méretű formához):
3 tojás
10 dkg nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál semleges ízű (olíva)olaj
35 dkg almapüré
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
10 dkg birsalmasajt
10 dkg étcsoki
A tojásokat kikeverjük a kétféle cukorral, az olajjal és az almapürével.
A lisztben elvegyítjük a sütőport, majd apránként az almapürés keverékhez adjuk. A birsalmasajtot és az étcsokit felkockázzuk, és ezt is a tésztához forgatjuk.
A masszát téglalap alakú, sütőpapírral bélelt sütőformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Mivel szaftos süti, viszonylag hosszú ideig, 40-50 percig sül. A sütési idő fele után érdemes letakarni a tetejét, és időnként tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e. A formában hagyjuk langyosra hűlni, és csak ezt követően borítjuk ki.
A stylinghoz használt kerámiák:
Szürkék: Pastel Handmade Ceramics, kékek: Keramihacker
Felkerült a blogra a 3. rendelhető ételfotó és styling kurzusom is, így már 3 anyagból tudtok választani:
A food styling titkai
Dark&Moody ételfotók
Kompozíciós alapok I.
Részletekért katt ide a blogon: kurzusok