Bár halloween ünnepe nagyon távol áll tőlünk, nem kell élből elutasítanunk. Sokszor leírtam már, mit gondolok a témáról, most maradjunk annyiban, hogy baromi pocsék kint az idő, ez az év pedig minden, csak nem vidám, úgyhogy pont jó alkalom arra, hogy készítsünk valami kreatívat a konyhában. Idén egyébként szándékosan nem vittem túlzásba a dekort sem: "sima" reggelire, uzsira fahéjas tökpalacsinta, mára viszont nyugodtan dobhatunk rájuk pár cukorkaszemet. :) Happy Halloween!
Hozzávalók (kb. 8 kis palacsintához):
25 dkg sült sütőtökpüré
2 evőkanál cukor(nak megfelelő édesítőszer)
1 db tojás
teljes kiőrlésű búzaliszt (vagy zabpehelyliszt) - kb. 5-7 dkg, evőkanalanként adagolva*
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 csapott kávéskanál sütőpor
kókuszzsír a sütéshez
A kihűlt tökpürét kikeverjük a cukorral, a tojással, a fahéjjal és a sütőporral. *Apránként (a tök nedvességtartalmától függően) mehet hozzá annyi liszt, hogy sűrű krém állagot kapjunk.
Serpenyőben, a felhevített kókuszzsíron kb. 1,5 evőkanálnyi adagokban kis palacsintákat sütünk a masszából. Ne legyen túl forró a serpenyő, inkább közepes hőfokon süssük, hogy ne égjen meg a külsejük, és belül is jól átsüljenek. Tálalhatjuk önmagukban, juharsziruppal, vaníliás túrókrémmel. És persze jöhetnek a szemek is!