Csigó Zita gasztroblogja

Halloweeni palacsinta

Sok-sok sütőtökkel

2020. október 31. - Csigó Zita

Bár halloween ünnepe nagyon távol áll tőlünk, nem kell élből elutasítanunk. Sokszor leírtam már, mit gondolok a témáról, most maradjunk annyiban, hogy baromi pocsék kint az idő, ez az év pedig minden, csak nem vidám, úgyhogy pont jó alkalom arra, hogy készítsünk valami kreatívat a konyhában. Idén egyébként szándékosan nem vittem túlzásba a dekort sem: "sima" reggelire, uzsira fahéjas tökpalacsinta, mára viszont nyugodtan dobhatunk rájuk pár cukorkaszemet. :) Happy Halloween! 

2020_10_31_028394.JPG

desktop219.jpg

2020_10_31_028393.JPG

2020_10_31_028395.JPG

Hozzávalók (kb. 8 kis palacsintához): 

25 dkg sült sütőtökpüré 

2 evőkanál cukor(nak megfelelő édesítőszer)

1 db tojás 

teljes kiőrlésű búzaliszt (vagy zabpehelyliszt) - kb. 5-7 dkg, evőkanalanként adagolva*

1 kávéskanál őrölt fahéj 

1 csapott kávéskanál sütőpor 

kókuszzsír a sütéshez 

A kihűlt tökpürét kikeverjük a cukorral, a tojással, a fahéjjal és a sütőporral. *Apránként (a tök nedvességtartalmától függően) mehet hozzá annyi liszt, hogy sűrű krém állagot kapjunk.

Serpenyőben, a felhevített kókuszzsíron kb. 1,5 evőkanálnyi adagokban kis palacsintákat sütünk a masszából. Ne legyen túl forró a serpenyő, inkább közepes hőfokon süssük, hogy ne égjen meg a külsejük, és belül is jól átsüljenek. Tálalhatjuk önmagukban, juharsziruppal, vaníliás túrókrémmel. És persze jöhetnek a szemek is! 

desktop218_1.jpg

süti beállítások módosítása