Elérkeztünk a 3. Italia Divina posztomhoz, a mai téma nagyon izgi, az egyik gluténmentes tésztát próbáltam ki. Aki főzött már gm termékekkel/kóstolt már gm ételeket, pontosan tudja, hogy jó nagy a szórás az ehetetlentől a "jé, ez tényleg gm?" felkiáltásig. Elárulom, most ez utóbbi volt a helyzet, elképesztően jó a tészta állaga. :)
Az első posztomban egy jó kis télies vaddisznóragus ételt mutattam, aztán jöttek az ajándékcsomagok, most pedig az ajándékcsomagokról kötöttem át a gm témára. Felbontottam ugyanis az enyémet, viszont annyit variáltam, hogy a benne található tésztát eltettem egy későbbi alkalomra, a szószt és a fűszerkeveréket pedig egy gluténmentes tésztához használtam fel. A paccheri tésztát választottam, ez egy nagyobb, csőszerű tészta, amely al dentére főzve is picit ellapul. Ráérősek tölthetik (én úgy szoktam, hogy a kifőtt tésztákat állítva egy sütőtálba sorakoztatom, a csövekbe bele- és rákanalazom a szószt, megszórom sajttal, majd pár percre betolom a forró sütőbe), de raguval, szósszal összeforgatva is szuper.
Ez a kukorica- és rizslisztből készült tészta tökéletesen hozta az ismert állagot, a csomagoláson szereplő főzési időt betartva al dente állagú lett, töltve, összeforgatva is működött, most ez utóbbira hoztam egy receptet.
Hozzávalók (4 személyre):
1 csomag gluténmentes paccheri tészta
só
25 dkg puhább, csípős kolbász
1 üveg Bella Italia bazsalikomos paradicsomszósz extra szűz olívaolajjal
2 teáskanál Bella Italia Piccantissimo fűszerkeverék Cayenne-borssal, bazsalikommal, sóval, fokhagymával és petrezselyemmel
12 dkg magozott, fekete olajbogyó
Grana Padano/parmezán a tálaláshoz
A tésztát 16 perc alatt lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. Közben a kolbász héját forró víz alatt lehúzzuk, majd apró darabokra vágjuk-morzsoljuk. Egy serpenyőbe szórjuk, lassú tűzön zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomszószt és a fűszerkeveréket, szép lassan, kevergetve összefőzzük. Végül mehet bele a karikákra vágott olajbogyó is.
A tésztát leszűrjük, a főzőléből egy keveset a szószhoz adunk, krémesre keverjük, majd hozzáforgatjuk a tésztát is. Sajtforgáccsal megszórva tálaljuk.