Csigó Zita gasztroblogja

Fekete szépiás tagliatelle serpenyős tintahallal

december 18.

2020. december 18. - Csigó Zita

Itt is van a karácsony előtti utolsó Italia Divina posztom. Egy nagyon-nagyon letisztult, ünnepi fogást készítettem, amit kb. 15 perc összedobni. Az ünnepi menü legyen különleges! Ha valakinek mindene a főzés, akkor naná, "pepecseljen" a fogásokkal bátran (én szeretek :) ), de akkor is főzhetünk valami extrát, ha inkább mással töltenénk az időnk. Ez utóbbi esetre mutatok egy gyors receptet. 

2020_12_18_029878.JPG

dec18_1.png

Az Italia Divináról először itt írtam (ezzel a poszttal kezdjétek: Italia Divina gyorstalpaló + egy szuper vaddisznóragus polenta recept), aztán itt (ajándékcsomagok + citromos-garnélás tészta) és itt (gluténmentes tészták). Most pedig jöjjön a fekete szépiás tagliatelle receptje! Muszáj a csomagolással kezdenem: Portofinóról szerepel rajta egy kép, az egyik kedvenc olasz városkámról. Ha majd újra lehet utazni, menjetek el célzottan, vagy ha a közelben jártok, mindenképpen iktassátok be a programba! 

desktop245.jpg

img_2369.JPG

2020_12_18_029873.JPG

2020_12_18_029884.JPG

Hozzávalók (4 személyre): 

4 db konyhakész, tisztított tintahal (tubus) 

2 teáskanál Bella Italia Piccantissimo fűszerkeverék Cayenne-borssal, bazsalikommal, sóval, fokhagymával és petrezselyemmel 

kevés olívaolaj

1 csomag Bella Italia durum tagliatelle fekete szépiával 

A tintahalakat óvatosan beirdaljuk úgy, hogy csak az egyik oldalukat vágjuk be, mintha hasselback burgonyát vagy csirkét készítenénk. Bedörzsöljük mindkét oldalukat a fűszerkeverékkel. Ezután felhevítünk egy serpenyőt, és kikenjük éppen egy kevés olívaolajjal. Oldalanként 1,5-1,5 percet sütjük rajta a tintahalakat. 

Közben a tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Ezután hozzádobhatunk egy kis vajat, vagy kevés olívaolajon megfuttatott zúzott fokhagymával is összeforgathatjuk. A fűszeres tintahal mellé tálaljuk. 

2020_12_18_029882.JPG

 

süti beállítások módosítása