Lassan a Gasztronapló összes részét úgy kezdem, hogy ez az a termék, amit annyira vártam... De ha tényleg így van! :) A paradicsom mustár került ma sorra, ami az Italia Divina termékleírása szerint a világ legfinomabb szicíliai cseresznyeparadicsomából készül. Ha megkóstoljátok, tuti ti is ezen a véleményen lesztek: a végeredmény telt, édes, krémes, extrán paradicsomos. Füstös aromájú grillételekhez (húsokhoz és zöldségekhez) egyaránt tökéletes lesz.
Alapvetően húsmentesen táplálkozom, illetve a (blogra kerülő) receptjeim nagy része is inkább vegetáriánus, viszont senkit sem szeretnék "megtéríteni", ezért most kivételt tettem, és nemcsak húsmentes, hanem húsos ételeket is készítettem. Mindenkettőhöz szuperül passzol a paradicsom mustár, nem hagyhattam ki. Ja, és a koktélparadicsom persze csak dekoráció, sajnos szicíliai paradicsom nem terem a kertemben. Pedig de jó lenne!
Jöjjenek a receptek!
Édesburgonyás hot dog
Ennél a receptnél az édes és a savanykás íz találkozása adja az igazi harmóniát, ezért egyedül arra figyeljetek, hogy az uborka megfelelően savanykás legyen.
Hozzávalók 4 darabhoz:
1 nagyobb édesburgonya meghámozva, nagyobb cikkekre vágva, grillen vagy sütőben megsütve
4 db hot dog kifli
savanyított uborkakarikák (kb. 16 karika)
mustár
Italia Divina Secolo 21 paradicsom mustár
pirított hagyma
A sült édesburgonyahasábokat a felmelegített, bevágott hot dog kiflikbe tesszük, majd megpakoljuk a szárazra törölt uborkával, a mustárral és a paradicsom mustárral, végül megszórjuk pirított hagymával.
Tarjás saslik
Hozzávalók (4 nagyobb nyárshoz):
40-45 dkg csont nélküli tarja szeletelve, mustárba 3-4 órára bepácolva, majd sózva, borsozva
3-4 kis fej lila hagyma
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
Italia Divina Secolo 21 paradicsom mustár
A hozzávalókat felkockázzuk, és tetszőleges sorrendben a nyársakra húzzuk. Sütés közben néhányszor átkenjük a paradicsom mustárral.
Grillsajtos-padlizsános és marhahúsos burger
Hozzávalók (4-4 darabhoz):
Grillsajtos-padlizsános burger:
1 nagyobb padlizsán
só
4 karika füstölt grillsajt
4 db tetszőleges hamburgerzsemle, zöldségek az összeállításhoz
Italia Divina Secolo 21 paradicsom mustár
A padlizsánt megmossuk, felkarikázzuk, a szeletek mindkét oldalát bedörzsöljük sóval. 20 percet állni hagyjuk, majd alaposan leöblítjük és szárazra töröljük. A grillsajtokkal együtt megsütjük. A hamburgerzsemléket kettévágjuk, belső oldalukat kissé megpirítjuk, majd megtöltjük zöldségekkel, grillsajttal, padlizsánkarikákkal és paradicsom mustárral.
Marhahúsos burger:
60 dkg finomra darált marhahús
őrölt fekete bors, só
4 db tetszőleges hamburgerzsemle, zöldségek az összeállításhoz
Italia Divina Secolo 21 paradicsom mustár
A húst megborsozzuk, majd 4 db egyforma méretű húspogácsát formázunk belőle. Grillen átsütjük, közben megsózzuk. A hamburgerzsemléket kettévágjuk, belső oldalukat kissé megpirítjuk, majd megtöltjük zöldségekkel, húspogácsákkal és paradicsom mustárral.
Összedobhatunk melléjük egy gyors mártogatóst is.
Hozzávalók (4 adaghoz):
30 dkg tejföl vagy görög joghurt
fél citrom kifacsart leve
só, őrölt fekete bors
1 csokor újhagyma fehér része
1/4 lila hagyma
1 kis csokor kapor
A tejfölt vagy görög joghurtot kikeverjük a citromlével, sóval, borssal, valamint a kétféle finomra aprított hagymával és a leszárazott, szintén felaprított kaporral. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Nézz körül a webshop többi szuper terméke között is, 20% kedvezményért pedig vesd be a ZITA20 kódot!
Szponzorált tartalom: a posztot az Italia Divina támogatta, köszönet érte!