Bolognai hússal vagy bolognai hús nélkül? Szerintem nem kell választanotok! :) De ha legalább annyira szeretitek a vegetáriánus ételeket, mint én, ezt a receptet érdemes kipróbálnotok.
A laska egyébként nagyon hálás alapanyag, a poszt végén mutatom, hogy még mi mindent készíthettek a felhasználásával. Persze nem teljes a lista, két izgalmas receptötlet jön még vele.
Gomba bolognai
Hozzávalók (2-3 személyre):
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg sárgarépa
5 dkg zellergumó
1 doboz ChefGomba Leopárd mix (laska)
5 dkg sűrített paradicsom (18-20%-os)
1 doboz (40 dkg) hámozott paradicsom
zöldfűszerek: 1 kis ág rozmaring, 1 közepes ág oregánó és 1-2 ág kakukkfű lecsipkedett levelei
só
spagetti vagy más tetszőleges tészta (adagonként kb. 8 dkg)
parmezán vagy grana padano a tálaláshoz
bazsalikomlevelek a díszítéshez
Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a megpucolt, apró kockákra vágott répát és zellert, és 6-8 percet pirítjuk. Ezután mehet bele a Chefgomba Leopárd mix felcsíkozva (hagyományos és sárga laskával), a sűrített paradicsom és a hámozott paradicsom.
Felforraljuk, hozzáadjuk az egész rozmaringágakat, valamint az oregánó és a kakukkfű lecsipkedett leveleit. Lassú-közepes lángon, kevergetve, ha szükséges, egy kevés (fokozatos) vízpótlással sűrű raguvá főzzük, közben megsózzuk. Végül eltávolítjuk a rozmaringágakat.
Főtt tésztával tálaljuk, megszórjuk sajttal, végül bazsalikomlevelekkel díszítjük.
És lássuk a többi laskás receptet is! :)
Tépett laska és spenótos csiperke quesadilla
Laskás tészta dijoni mustárral
Szponzorált tartalom, a poszthoz a gombákat a ChefGomba biztosította, köszönöm!