Pasztellbarokk

Gomba "bolognai" húsmentesen

ChefGomba gombával készítve

2021. szeptember 20. - Csigó Zita

Bolognai hússal vagy bolognai hús nélkül? Szerintem nem kell választanotok! :) De ha legalább annyira szeretitek a vegetáriánus ételeket, mint én, ezt a receptet érdemes kipróbálnotok.

2021_08_26_036548.JPG

desktop321.jpg

A laska egyébként nagyon hálás alapanyag, a poszt végén mutatom, hogy még mi mindent készíthettek a felhasználásával. Persze nem teljes a lista, két izgalmas receptötlet jön még vele. 

2021_08_26_036550.JPG

Gomba bolognai 

Hozzávalók (2-3 személyre): 

2 evőkanál olívaolaj 

10 dkg sárgarépa 

5 dkg zellergumó 

1 doboz ChefGomba Leopárd mix (laska) 

5 dkg sűrített paradicsom (18-20%-os) 

1 doboz (40 dkg) hámozott paradicsom 

zöldfűszerek: 1 kis ág rozmaring, 1 közepes ág oregánó és 1-2 ág kakukkfű lecsipkedett levelei 

só 

spagetti vagy más tetszőleges tészta (adagonként kb. 8 dkg)

parmezán vagy grana padano a tálaláshoz 

bazsalikomlevelek a díszítéshez 

Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a megpucolt, apró kockákra vágott répát és zellert, és 6-8 percet pirítjuk. Ezután mehet bele a Chefgomba Leopárd mix felcsíkozva (hagyományos és sárga laskával), a sűrített paradicsom és a hámozott paradicsom.

Felforraljuk, hozzáadjuk az egész rozmaringágakat, valamint az oregánó és a kakukkfű lecsipkedett leveleit. Lassú-közepes lángon, kevergetve, ha szükséges, egy kevés (fokozatos) vízpótlással sűrű raguvá főzzük, közben megsózzuk. Végül eltávolítjuk a rozmaringágakat.

Főtt tésztával tálaljuk, megszórjuk sajttal, végül bazsalikomlevelekkel díszítjük. 

 

És lássuk a többi laskás receptet is! :)

Tépett laska és spenótos csiperke quesadilla 

2021_02_01_031000.JPG

Laskás tészta dijoni mustárral

2021_06_06_034588.JPG

Szponzorált tartalom, a poszthoz a gombákat a ChefGomba biztosította, köszönöm! 

süti beállítások módosítása