Csigó Zita gasztroblogja

Zabpehelylisztes-almás császármorzsa

2022. január 14. - Csigó Zita

2021_09_17_036897_2_masolata.JPG

recept_az_instagramrol_1.jpg

2021_09_17_036897_2.JPG

Van desszert? / Nincs. / Már van. Ismerős párbeszéd? :) Ilyenkor legtöbbször görög joghurtos, gyümölcsös pohárkrémet, amerikai palacsintát, felturbózott zabkását vagy császármorzsát dobok össze, ezekben nemcsak az a közös, hogy nagyon gyorsak, hanem az is, hogy mindben van zabpehely vagy zabpehelyliszt. A morzsát így készítem:

Hozzávalók (2 nagy adaghoz):

2 tojás

5 dkg nádcukor(nak megfelelő édesítő)

20 dkg natúr görög joghurt

1 teáskanál vaníliaaroma

1 kávéskanál őrölt fahéj

2 db alma (nagyobb)

10 dkg zabpehelyliszt (gm)

1 púpozott kávéskanál sütőpor

kevés kókuszzsír a sütéshez

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, a joghurttal, a vaníliával és a fahéjjal. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn a masszához reszeljük. Hozzáadjuk a zabpehelylisztet és a sütőport is, végül spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

Egy nagy serpenyőben felolvasztunk kevés kókuszzsírt. Beleöntjük a masszát (kisebb serpenyő esetén érdemes két részletben sütni, hogy ne legyen túl vastag a tészta), és addig sütjük, amíg az alja kérget kap. Ekkor falapáttal forgatni, aprítani kezdjük, és közepes lángon teljesen átsütjük. Gyümölccsel, lekvárral, fahéjjal, porcukorral vagy por állagú eritrittel tálalhatjuk.

süti beállítások módosítása