Ez a recept abszolút hozza azt, amit egy januári desszerttől elvárunk: legyen tudatos, egészséges, tápláló és nagyon(!) színes. Ma, amikor fotóztam, kifejezetten jól esett felpakolni az asztalra a tarka, foltos-mozaikos poharakat, és persze megenni is ugyanolyan szuper volt egy-egy adagot.
Hozzávalók (4 adaghoz):
40 dkg görög joghurt
tetszőleges édesítő (agávészirupot használtam)
4-5 evőkanál chiamag
20 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
1 nagyobb banán
4 púpozott evőkanál mogyoróvaj
pirított mandulaszirom
A görög joghurtot kikeverjük az édesítővel és a chiamaggal, majd lefedjük, és pár órára hűtőbe tesszük (előző este is nyugodtan elkészíthető). Összeállítás előtt a fagyasztott erdei gyümölcsöt összeturmixoljuk a banánnal. A mogyoróvajat éppen annyira megolvasztjuk, hogy könnyen kenhető, kissé folyékony állagot kapjunk, és 4 poharat/üveget foltokban kikenünk vele. Ezután a poharakba rétegezzük a chiapudingot és a gyümölcspürét, végül pedig megszórjuk pirított mandulával.