Egyre inkább megyünk bele az őszbe, így a következő időszak ChefGombás receptjeit is erre az időszakra hangoltam. Elsőnek előkaptam a jó öreg burgonyát, és azzal töltöttem meg a gombafejeket.
Mielőtt jön a recept, ajánlok még két kedvenc töltött gombát a blogról:
Vörös pesztóval töltött grill gomba
Spenótos burgonyával töltött gombafejek
Hozzávalók (6 darabhoz):
20 dkg burgonya
só
kb. 3.4 dkg vaj
frissen reszelt szerecsendió
1 nagy marék friss bébispenótlevél
1 tálca (6 db) ChefGomba grill-champion "fehér óriás"
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, és azonnal összetörjük a hideg, kis kockákra vágott vajjal. Sóval és sok-sok frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük, végül hozzákeverjük az előkészített, vékonyra felcsíkozott spenótot is.
Amíg fő a krumpli, a gombákat megtisztítjuk (a tönkök mehetnek leveshez, rizsköretbe, de pirítva még szendvicsfeltétnek is szuperek), fejjel lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk. 10 percet sütjük, majd a keletkezett nedvességet kiöntjük belőlük, és a talpukra helyezve még további 10-15 perc alatt puhára sütjük.
A kész gombafejeket púpozva megtöltjük a spenótos burgonyával.
Szponzorált tartalom: a recepthez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönöm!