Csigó Zita gasztroblogja

Boldog karácsonyt! Hogyan fog telni a mi karácsonyunk?

december 23-24.

2020. december 23. - Csigó Zita

Az előző 4 hétben rengeteg receptet, ötletet tettem fel a blogra, remélem, válogattatok közülük, és így egy kicsit én is részese lehetek a karácsonyotoknak. Mára nem készítettem új receptet, sőt a poszt is összevont: 24-én már ne rohanjatok boltba, amit beszereztetek idáig, az pont jó lesz, higgyétek el! 

2019_12_24_022143_2.JPG

december_23-24.jpg

Minden évben leírom, ezért most tényleg csak nagyon röviden szeretném. Ahhoz, hogy ti egy nyomtatott magazinban elolvashassátok a karácsonyi receptjeim, nekem ezeket teszteléssel, főzéssel és fotózással le kell gyártanom októberben és novemberben. Nem mondom, hogy ilyenkor már "unom" a karácsonyt, de tény, hogy már túl vagyunk egy csomó bejglin, halon és aprósütin, sőt megsúgom, a szilveszteri anyagok és némi farsang is a gépemen várakozik már. Kis túlzással lassan szedem elő a nyulakat. 

Épp ezért egy picit más nálunk a karácsony. Persze, fa van, díszítés van (nem is kevés), de a "saját klasszikusainkat" főzöm-sütöm. Olyan ételeket, amelyek nincsenek nálunk a hétköznapokon, de csak nekünk  igazán karácsonyiak. Lesz töltött tintahal és M. idén paellát kért (a szemfülesek gyorsan rájöhetnek, hogy annyi a közös pont, hogy ezeket bizony "megúszom" 1,5 főzéssel), tiramisu és zablisztes linzer. Nálunk ez a fix 24-i menü, előételnek majd még kitalálok valamit. A 25-e viszont változó, tegnap M. kacsamellet hozott, a köret majd alakul, de ahogy magamat ismerem, valami zöldséges-gabonás meleg saláta lesz. És feltankoltunk Chez Sennerei sajtokból is. <3 

desktop177_2.jpg

desktop162_2.jpg

Fát még nem vettünk (Ikeásat szoktunk, idén lecsúsztunk róla, miattam), a bejárati ajtónkra pedig nagyon szeretnék egy koszorút készíteni, ez a terv holnap délelőttre. Délután feldíszítem a fát (ha lesz :) ), főzök, sütök, aztán 3 napra kikapcsolok.

Nagyon boldog karácsonyt kívánok nektek! Legyen (ebben a furcsa évben is) pont olyan az ünnepetek, mint amilyennek elterveztétek!

A két ünnep között újra itt leszek, tartsatok velem! 

desktop133_1.jpg

******************************************************************************************************************

Jön 2021, tervezz velem!

PlanAll Egyél jót, legyél jól! 

desktop229_2.jpg

süti beállítások módosítása