Csigó Zita gasztroblogja

Fahéjas-narancsos gofri + 6 archív (édes) adventi reggeli

2022. december 03. - Csigó Zita

A scone után a jól bevált gofrireceptemet is az ünnepre hangoltam, tökéletes édes reggelinek vagy uzsonnának. A tésztájába narancshéj és fahéj került, de kipróbálhatjátok mézeskalács fűszerkeverékkel vagy citrom-mák kombinációval is. A tetejére krémes görög joghurtot kanalaztam, került még rá banán és pekándió, végül pedig meglocsoltam juharsziruppal. Még egy jó hír: fehér liszt nincs benne! 

2022_12_03_043683.JPG

A gofri mellé válogattam még 6 édes, adventi hangulatú reggelit is a blog archív receptjei közül. Nyugis reggeleket, reggeliket! 

2022_12_03_043685.JPG

Fahéjas-narancsos gofri

Hozzávalók (4 darabhoz): 

2 db tojás 

5 dkg cukor(nak megfelelő édesítőszer) 

5 dkg olvasztott vaj 

20 dkg zabpehelyliszt 

1 teáskanál sütőpor 

1 púpozott kávéskanál őrölt fahéj 

1 kis tasak (6 g) szárított narancshéj vagy 1/4 kezeletlen narancs lereszelt héja 

2 + kb. 1/2 dl tej (vagy mandulatej)

kevés kókuszzsír a gofrisütőhöz 

A tojásokat kikeverjük a cukorral és az olvasztott, de már nem forró vajjal. A zabpehelylisztben elkeverjük a sütőport és a fahéjat, a keverékhez adjuk a narancshéjjal együtt, majd fokozatosan felhígítjuk 2 dl tejjel. A gofrisütőt felmelegítjük, kikenjük kevés folyékony kókuszzsírral, és 4 gofrit sütünk a tésztából. (A massza ahogy áll, úgy sűrűsödik, a sütés ideje alatt valószínűleg fel kell majd hígítani a 1/2 dl tejjel.) Melegen a legfinomabb! 

Banános-zablisztes amerikai palacsinta

2022_02_11_039762.JPG

Almás pite zabkása

2020_12_01_029277_1.jpg

Zabpehelylisztes-almás császármorzsa

2021_09_17_036897_2_masolata.JPG

Áfonyás-túrós óriás briós

2020_08_20_026924_2.JPG

Sütőtökös tejberizs

2021_10_17_037642a.jpg

Mogyoróvajas-gyümölcsös chiapuding

2022_01_18_039075_masolat.jpg

süti beállítások módosítása